GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYoutube

YouTube Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

YouTube, Rusya ile Ukranya arasındaki savaştan dolayı darbe almaya devam ediyor. Medya devi kullanıcıların çoğunu kaybetti.

Analitik şirket Brand Analytics, Şubat 2022’den bu yana Rusça kullanılan sosyal ağlarda ve platformlarda meydana gelen değişiklikler hakkında yeni istatistikler yayınladı. Engelleme olmamasına rağmen: Youtube, Rusça konuşan aktif içerik üreticilerinin %20’sinden fazlasını kaybetti.

Analistlerin ilk baktığı şey, Rusça konuşan aktif Youtube kullanıcılarının sayısında %21’lik bir düşüş ve 24 Şubat’tan 20 Nisan 2022’ye kadar yayınlanan içerikte %26’lık bir düşüş. Bu düşüş, Youtube’un başarısız engellenmesine rağmen yaşandı.

Aynı zamanda, 20 Nisan 2022’ye kadar Rusça konuşan kullanıcıların sosyal platformlardaki genel etkinliği, kriz öncesi seviyelerden biraz azaldı. Genel olarak önemli platformlardaki günlük aktif kullanıcı sayısı %9 azaldı ve hacim yayınlanan içeriğin oranı %7 azaldı.

TikTok içerik üreticilerinin en büyük payını kaybetti, aktif içerik üretici sayısındaki düşüş %87 ve içerik ise %93 oldu. Bu, Rus yazarların sitede yayınlama yasağının yanı sıra blog yazarlarının para kazanmalarının imkansızlığının doğrudan bir sonucudur.

YouTube

Ayrılan içerik üreticisi payı açısından ikinci sırada, içerik üreticilerinin yüzde 56’sını ve içeriğin yüzde 55’ini kaybeden sosyal ağ Instagram’a ait.

Kullanıcıların göçü, VKontakte’nin içerik üretenlerin sayısı açısından %22 ve içerik açısından %17 büyümesine yol açtı. Telegram kullananlar bu süreçte yüzde 24’lük bir artış yaşandı. Görünüşe göre Ruslar yerli ve milli uygulamalara daha fazla önem vermeye başladı. Bu süreçte dünyadan tepki alan Rusya bakalım kendi içerisinde bir yapı oluşturup dünyaya rakip olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu