Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro Max Rengine Göre Fiyat Değiştiriyor

Apple’ın Türkiye’de fahiş fiyatlarla satılan iPhone 13 Pro Max modeli rengine göre fiyat değiştiriyor. Peki, bu fark neyden kaynaklanıyor?

Kurlardaki artış ve vergilerden dolayı Apple Türkiye zam üstüne zam yapmıştı. Neyse ki son zam geri çekilmiş ve fiyatlar bir nebze rahatlamıştı. Ancak iPhone 13 Pro Max hala ülkemizde resmen fahiş fiyatla satılıyor. 6 adet 2022 yılı asgari ücrete satılan telefonun bugün ilginç bir şekilde rengine göre fiyatının arttığı ortaya çıktı. Peki, bu fark neyden kaynaklanıyor?

iPhone 13 Pro Max deli dehşet fiyatlara satılıyor

Bildiğiniz gibi Apple Türkiye sadece Apple Store üzerinden satış yapmıyor. Resmi satıcıları aracılığı ile de satış yapan Apple, 3. parti satıcıların fiyat politikasına maalesef ki karışamıyor. Durum böyle olunca fırsatçılar olarak nitelendirilen satıcılar, renklere göre fiyat artışı yapıyor. Misal iPhone 13 Pro Max’in 256 GB’lık sürümü resmi olarak ülkemizde 25.399 TL‘ye satılıyor. Ancak diğer satıcılar bu telefonun  Mavi rengini 28.599 TL‘ye satmaya çalışıyor.

Aradaki 3.000 TL‘den fazla yaşanan bu fark Apple’dan kaynaklı değil. Yani herhangi bir telefoncu bu telefonu 25.399 TL’ye satın alıp kendi fark ekleyip satmaya çalışıyor. Serbest piyasalarda bu tip durumlar maalesef ki yaşanıyor. Eğer telefon almayı düşünüyorsanız mutlaka üreticinin kendi sitesindeki resmi fiyatı baz alıp ona göre hamle yapmanızda fayda var.

iPhone 13 Pro Max

Apple’ın bu fiyat politikası maalesef ki uzun süre değişmeyecek. Hatta Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 14 serisi ile fiyatlar iyice şişecek. Ana modellerin bile 20.000 TL’yi bulma ihtimalinden söz ediliyor. Umarız kurlar yarı yarıya düşer de fiyatlardaki bu şişkinlik iner…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu