Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMicrosoftMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Google Chrome, RAM Kullanımını düşürmek için bomba gibi bir çözüm buldu!!! Sen mi büyüksün yoksa ben mi Edge?

Dünyanın en popüler tarayıcısı olan Chorome’un,  saç baş yolduran yoğun RAM kullanımına Google nihayet bir çözüm buldu.

Google Chrome kullanmayan kimse yoktur herhalde. Akıllı telefonlarımızdan bilgisayarlara, tabletlerden TV’lere kadar neredeyse tüm tarayıcı ihtiyacımızı Chrome ile gideriyoruz. Ancak yıllardır çözüm bulunamayan bir problemimiz var. Ne mi? Tabi ki de yoğun RAM kullanımı. Bildiğiniz üzere Chrome, diğer rakiplerine göre oldukça yüksek performans sunan bir tarayıcıdır. Ancak bu performansı bizlere sunarken cihazlarımızın RAM‘larını da en yoğun seviyeye kadar kullanıyor. Bu da bizim telefon, tablet ya da bilgisayarlarımızın yavaşlamasına neden oluyor. Fakat bugün ABD’li şirket, herkesin canını sıkan bu sorun için bir çözüm bulduğunu açıkladı.

Chrome mühendisleri, RAM kullanımını en aza indirmek için Microsoft’un Windows 10(Mayıs güncellemesi) ile sunduğu yeni özelliğinden yararlanacaklarını duyurdu.

Mayıs 2020 güncelleştirmesinin yayınlanması ile birlikte Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısının eklenmesi de dahil olmak üzere, işletim sisteminde oldukça fazla değişiklik yaptı. Dev şirket işletim sisteminin performansını artırmak içinbu güncellemeyle beraber  “Segment Heap” bellek yönetim adında bir geliştirmeyi de cihazlarına sundu.  “Segment Heap” bellek yönetim sistemi, Win32 uygulamalarının bellek kullanımını azaltmaya büyük ölçüde yardımcı olması için geliştirilen bir bellek sistemidir. Kısaca bunlar, Win32 Uygulama Programlama Arabirimi (API) yardımıyla geliştirilen uygulamalardır. Yani, Microsoft MailTelefonunuz , Xbox Oyun Çubuğu , Skype ve daha pek çok Windows uygulamasının çoğu Win32 API’sini temel almaktadır.

Son raporlara göre,  Google Chrome üzerinde çalışan bir mühendis, Chrome  veritabanına “Segment Yığını” için destek ekleyeceğini doğruladı. Bahsedilen bu yenilik,  bellek yönetim sistemi uygulamalarının RAM kullanımını büyük ölçüde azalttığı için, web tarayıcısının da daha az bellek kullanmasına neden olacaktır. Böylelikle RAM kullanımınız en aza düşerek sizlere en iyi performansı verecektir.

Bildiğiniz üzere Microsoft, son güncellemesi ile birlikte Edge  tarayıcısına “Segment Yığını” özelliğini getirdi. Bu özelliği test eden bazı geliştiriciler ve kullanıcılar da  RAM kullanımının % 27‘ye kadar azaldığını bildirdiler.

Bakalım gerçekten yararlı olduğu söylenen bu özellik, Chrome üzerinde de aynı etkiyi gösterebilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu