Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Fiyatı Düşecek mi? Beklemede Kalın!

iPhone 13’ün tanıtılmasından sonra iPhone 12 ailesinin fiyatında değişiklik olacağı söyleniyor. Peki, bu değişiklik Türkiye’ye yansıyacak mı?

Apple bildiğiniz gibi Eylül ayının ikinci haftasında yani 14 Eylül 2021 tarihinde karşımıza iPhone 13 ailesi ile çıkacak. Fiyat konusunda bu yıl zamlı fiyatlar ile karşımıza çıkacak olan Apple’ın, yeni modellerden sonra iPhone 12 serisinin fiyatında değişiklik yapıp yapmayacağı merak ediliyordu.

iPhone 12 değer kaybedebilir

Kullanılmış akıllı telefonların ve diğer malların satın alınmasına ve satılmasına yardımcı olan dünyaca ünlü Resource Declutter bu konuda tahminlerini paylaştı. Resource Declutter‘e göre iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinden bir ay sonra, kullanılmış iPhone 12’nin artık değeri yüzde 12 ve üç ay sonra yaklaşık yüzde 20 oranında düşecek.

Parasal olarak, iPhone 13’ün duyurulmasından bir ay sonra, kullanılmış iPhone 12’nin fiyatı 40 dolar düşecek ve iPhone 12 Pro Max’in değeri 63 dolardan fazla düşecek. Üç ay içinde fiyattaki düşüş sırasıyla 65 dolar ve 100 dolardan fazla olacak.

Geçen yıl, iPhone 12’nin piyasaya sürülmesinin ardından, kullanılmış iPhone 11’lerin artık değeri ilk ayda yüzde 15 ve üç ay sonra yüzde 20 düşmüştü. Ancak genel olarak, Apple akıllı telefonlar için korunan artık değer seviyesi hala oldukça yüksek. Örneğin, iPhone 11 piyasaya sürüldükten 12 ay sonra ortalama yalnızca yüzde 37 düştü. Aynı zamanda, Google Pixel 2‘nin fiyatı yüzde 77, Samsung Galaxy S10 5G’nin fiyatı ise yüzde 71 düştü.

iPhone 12

Bu düşüş maalesef ki bizi etkilemeyecek gibi görünüyor. iPhone 12, ülkemizde satışa sunulduktan sonra 2 defa ciddi zamlar aldı. iPhone 13’lerin tanıtılması ile birlikte Apple Türkiye’nin kur güncellemesi yapacağını düşünüyoruz. Bu yüzden iPhone 12’lerin fiyatları düşmek yerine artabilir.

Ancak ikinci el ve alışveriş siteleri iPhone 12’nin fiyatını kırabilir. Bu fiyat değişiminin 2022’nin ikinci çeyreğine doğru gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Umarız Apple Türkiye fiyatlar konusunda artık elini taşın altına koyar ve nispeten daha uygun fiyatlar ile karşımıza çıkar. Yoksa işleri Çinlilerin akın akın geldiği telefon pazarında çok zorlaşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu