Akıllı TelefonBlackBerryGenelGüncel Teknoloji Haberleri

BlackBerry Keyone ne zaman tanıtılacak?


Akıllı telefon pazarının en bilinen markalarından birisi olan ve kendi işletim sistemine sahip üç üreticiden birisi olan (Apple – iOS, Samsung – Tizen) BlackBerry, BlackBerry OS işletim sistemini yeterli miktarda geliştiremediği için mobil pazardan çekilmek üzereydi ki aklına “Nokia’nın aklına gelmeyen geldi” ve Android işletim sistemine geçiş yaptı. 2015 yılında pazara sunduğu BlackBerry Priv modeli ile uzun yıllardır ilk kez karlılık yakalayan üretici doğru yolda olduğunu anladı ve ardı ardına DTEK50, DTEK60 modelleri ile karşımıza çıktı. Oysaki mobil pazar Kanadalı üreticiden Android işletim sistemi ile çalışan standart bir BlackBerry telefon istiyordu. Bu beklentileri de geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi kapsamında BlackBerry Keyone tanıtımı ile karşılayan BlackBerry‘nin Nisan ayında telefonu satışa sunacağı söyleniyordu. Son gelen bilgiler ise telefonun biraz gecikebileceğini ortaya koyuyor ve bir de sürpriz ile karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

BlackBerry Keyone

BlackBerry Keyone Ne Zaman Tanıtılacak?

BlackBerry CEO‘su John Chen‘in yaptığı açıklamalara göre Nisan ayında satışa sunulacağı söylenen Keyone‘ın Mayıs ayı sonunda satışa sunulabileceği belirtiliyor. Bunun biraz geç bir tarih olduğunu düşünüyoruz zira firmalar ürünlerini ortaya koyarken birçok tüketicinin de alternatif marka ve model aradıklarına ahit oluyoruz.

Chen’in yaptığı bir başka açıklama ise Android ekosisteminin gülmeyen yüzü tablet tarafında oluyor. BlacBerry’nin bir tablet geliştirdiğini de belirten BlackBerry CEO’sunun yaz aylarında bir tablet ile karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Bakalım BlackBerry önümüzdeki dönemde bize neler sunacak.

Editörün Notu: BlackBerry Keyone ülkemizde de satışa sunulacağını bu vesile ile bir kez daha belirtmiş olalım…

Galaxy S8 ön sipariş almaya başladı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu