Akıllı TelefonAndroidSamsung

Samsung Akıllı Telefonların Ekran Sıkıntıları Devam Ediyor


Kimi Samsung modellerini etkileyen ekran sorunları dinmek bilmiyor. Şimdide Galaxy A71 modelinde beyaz ekran sorunu ortaya çıktı.

Samsung akıllı telefonlarında yeni bir ekran sorunu ile karşı karşıyayız. Hatırlayacak olursanız Galaxy S20 Plus, Note 20 Ultra ve S21 Ultra gibi amiral gemisi modellerinde görülen yeşil, pembe veya mor çizgi sorunundan uzun süre söz ettik. Bu kez sorun bir Samsung Galaxy A71 modelini etkiliyor. Ekranda ise öncekilerden farklı olarak beyaz bir çizgi oluşuyor.

Bir kullanıcı, Samsung Galaxy A71’in ekranında beyaz bir dikey çizgi oluştuğunu Twitter aracılığıyla aktardı. Kullanıcının söylediklerine bakılırsa bu sorunun oluşmasından önce cihaz herhangi bir hasar görmedi ya da düşürülmedi.  Soruna yanıt olarak Samsung, tüketici şikayetlerini ele almak için her zamanki protokolünü izleyerek kullanıcının iletişim bilgilerini doğrudan mesaj yoluyla istedi.

Bu olay, Samsung’un Haziran 2023 yazılım güncellemesinin ardından yeşil ve pembe çizgi sorunları yaşayan Galaxy Note 20 Ultra kullanıcılarına ücretsiz ekran değişimi sağlamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Sorun Hindistan’ı aşıyor ve Samsung Display’in OLED ekranlarıyla donatılmış çeşitli Samsung modellerini etkiliyor gibi görünüyor.

Samsung, sorunu resmi olarak kabul etmese de, etkilenen OLED ekranları ve pilleri ücretsiz olarak hızlı bir şekilde değiştirmeleri, yazılımda veya ekranın kendisinde bir sorun olduğunu gösteriyor. Galaxy A71’in ekranında beyaz bir çizginin görünmesi, bu ekran sorunlarının altında yatan nedenlerin daha fazla araştırılması gerektiğini gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu