Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google Pixel Fold Katlanabilir Telefonlarda Yeni Bir Dönem Getirecek!

Şirketin heyecanla beklenen katlanabilir telefonu Google Pixel Fold, yeni menteşe teknolojisine sahip olacak. İşte gelişmeler ve detayları.

Katlanabilir telefon sektörü genişlemeye devam ederken Google, pastadan payını almayı ihmal etmiyor. Amerika menşeili teknoloji devi, Google Pixel Fold katlanabilir telefonunda “çok eksenli menteşe mekanizması” adlı yeni teknolojiyi kullanacak. Cihaz ayrıca tasarım yönünden Galaxy Z Fold serisine benziyor.

LetsGoDigital, Google’ın yeni katlanabilir telefonu için olan yeni bir patenti keşfetti. Cihaz hakkında söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve cihazın Android 12 ve “Pasaport” kod adıyla geleceği de bilgilerde.

Web sitesine göre Google, aşağıda resimde g österdiğimiz bir “çok eksenli menteşe mekanizması” patentini aldı. Ne yazık ki patent, sunulan tasarımın Google’ın yakında piyasaya sürmeyi planladığı tasarım olup olmadığını ortaya koymuyor. Ancak patentli tasarımın, Galaxy Z Fold 3’ün boyutlarıyla eşleştiğini belirtiyor. Tasarım yönünden 7.6 inçlik Z Fold 3 ile benzer olması beklenen Google Pixel Fold’un, bu teknolojiye sahip olacağının ihtimalleri de çok yükseliyor.

 

Ek olarak, temmuz ayında Google’ın Samsung Display firmasından 7,6 inçlik katlanabilir paneller tedarik ettiğini bildirdi. Ayrıca yeni söylentiler, Pixel Fold’un, Galaxy Z Fold 3’ü yansıtan bir LTPO OLED ekran paneli ile geleceğini iddia ediyor. Bu sebeple iki telefonun da aynı 120 Hz iç ekrana sahip olması muhtemel.

Edindiğimiz bilgilere göre Google, Pixel 6 serisinin yanı sıra ilk katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak. Son sızıntılara göre Google, Pixel 6’yı 19 Ekim civarında piyasaya sürecek ve yaklaşık bir hafta sonra cihazları göndermeye başlayacak.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu