AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iPad Air İptal Edildi! Sevenleri Şokta!

Apple’ın yeni iPad Air modelini iptal ettiği ortaya çıktı. OLED ekranla gelmesi beklenen bu modelin iptal edilmesinin nedeni haberimizde.

Eylül ayındaki iPhone 13 etkinliğinde yeni iPad ve iPad mini 6 modelini tanıtan Apple, iPad Air modelini pas geçmişti. Geçtiğimiz aylarda iPad Air’ı yenileyen ve tasarımını iPad Pro’ya benzeten Apple’ın yeni modeli neden pas geçtiği ortaya çıktı. Görünüşe göre Apple bile fiyatları artık daha fazla artırmak istemiyor.

Apple’a yakınlığı ile bilinen analist Ming-Chi Kuo‘ya göre; Apple OLED ekranlı yeni bir iPad Air’ı tanıtmaktan vazgeçti. Şirketin daha önce bir OLED bir tablet geliştireceği tahmin ediliyordu. Ancak maliyetler ve performans endişeleri nedeniyle artık durum böyle değil.

Ming-Chi Kuo, Apple bugüne kadar 2022 yılında bir OLED panelini özellikli yeni tablet modeli açıklaması bekleniyordu. Ancak Apple, maliyetlerin artması ile bundan vazgeçmiş gibi görünüyor. OLED panel sayesinde daha uzun kullanım süresi, daha yüksek parlaklı ve daha iyi renk doygunluğu sunacak olan Apple’ın henüz maliyet konusunda tereddütleri bulunuyor.

iPad Air

Bu yılın başlarında Apple, 12.9 inç iPad Pro ekranını, normal kenar aydınlatmalı LCD panellerden çok daha iyi olan Mini LED teknolojisiyle güncelledi. Apple, 11 inç iPad için de Mini-LED teknolojisini tanıtabilir. Bu, iPad Air için OLED panel teknolojisini terk etmeye karar vermelerinin bir başka nedeni olabilir. Yani anlayacağınız tablet ve MacBook modellerinde OLED panele Apple daha uzun süre yer vermeyecek.

iPhone ve Apple Watch serisinde OLED ekran kullanan Apple, boyutun büyümesinden dolayı maliyeti bir süre daha indiremeyecek. Bakalım ilerleyen dönemlerde OLED panelli Apple cihazları yaygınlaşmaya başlayacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu