BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Eskisine güle güle deyin! Windows 10 bilgisayarlarda yeni Microsoft Edge dönemi!

Microsoft’un 15 Ocak tarihinde piyasaya sürdüğü yeni Edge, bundan sonra Win 10 kurulu cihazlara yüklü gelecek. Pazara dişli bir rakip daha; yeni Microsoft Edge!

Microsoft’un Windows tabanlı bilgisayarlarda varsayılan tarayıcı olarak karşımıza çıkardı Microsoft Edge, bundan sonra daha kompakt ve kullanışlı bir şekilde bizlere sunulacak. 15 Ocak 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve Chromium tabanlı olduğundan eskisine göre çok daha hızlı ve estetik görünen yeni Edge, yaklaşık yedi aydır bilgisayarlara kurulabiliyordu; ancak şirket bununla yetinmeyerek tarayıcıyı Windows 10 tabanlı bilgisayarlara adapte etti. Öyle ki Windows 10’un yeni güncellemesi, Chromium tabanlı Microsoft Edge‘i beraberinde getirdi.

Son güncellemeyle birlikte bilgisayarlardaki eski Edge’nin yerini alan yeni Edge, kaldırılamayacak olmasıyla da dikkat çekiyor. Yani bundan sonra Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar, yeni Microsoft Edge ile birlikte gelecek ve kaldırılamayacak. Bu sebepten ötürü “zorlayıcı” şeklindeki söylemlerin de menzilinde yer alan şirket, elbette eskisi gibi varsayılan tarayıcınızı seçmenize olanak sağlıyor.

Aslında daha öncesinde KB4541301, KB4541302 ve KB4559309 güncellemeleri ile Windows 10’lu bilgisayarlara otomatik olarak kurulacağı söylenen tarayıcı, Microsoft’un sessiz sakin hamleleri ile resmen cihazlara dahil olmuş oldu. Bakalım Microsoft, bir dönemin mizahına yön veren ve insanlara illallah ettiren Internet Explorer faciasının ardından yeni Microsoft Edge ile toparlayabilecek, ön yargıları yıkabilecek mi? Yoksa pazardaki Mozilla-Chrome-Opera üçlüsü tarayıcı sektörüne yön vermeye devam mı edecek? Bunu bize zaman gösterecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu