Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Katlanabilir iPhone Nasıl Olurdu? İşte İlk Konseptler

Oldukça merak edilen katlanabilir iPhone modeli için ilk konsept tasarımlar ortaya çıktı. İşte çok ilgi gören görüntüler karşınızda.

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple’ın bir süredir katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığını biliyoruz. Sektörden bilgi alan endüstri analistleri, Apple’ın, halihazırda olan Samsung Galaxy Z Flip ve Z Fold cihazlarına benzeyen ve çalışan bir prototipe sahip olduğunu aktardı. Bunlara ek olarak ünlü bir YouTuber, yaklaşan akıllı telefona ait konsept tasarımları yayınladı.

Katlanabilir iPhone Konsept Tasarımı İlgi Çekiyor

Ünlü bir YouTuber, cihazın potansiyel tasarımını ve stilistik profilini sergileyen konsept görüntülerini ortaya çıkardı. Oldukça detaylı şekilde hazırlanan tasarımlar, sektörde büyük ilgi gördü.

Tasarıma baktığımızda Galaxy Z Flip 3 cihazına benzer bir katlanma mekanizması görüyoruz. Telefonun solunda üçü kamera sistemi taşıdığını görüyoruz. Sağ tarafta ise ikincil ekran yer alıyor. İkincil ekran, bildirimleri, gelen aramaları veya zamanı daha kolay görmek ve kontrol edebilmek için kapaklı ve katlanabilir akıllı telefonda oldukça önemlidir.

Tasarımcı, cihazı bağlantı noktasız bir hale getirmiş ve sıkıca kapalı olan bir menteşe ile donatmış. Ek olarak cihaza su geçirmezlik özelliği de eklenmiş durumda. Cihazı böyle küçük hale getirmek ve bağlantı noktalarını ortadan kaldırmak ısı sorunlarına da yol açabilir. Apple’ın ileride bağlantı noktasız iPhone modelleri getireceği biliniyor ancak bunun için çok daha güçlü termal sistem yönetimi gereklidir. Katlanabilir iPhone’un nasıl olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 2023 yılında çıkması beklenen telefonun yeni gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu