GündemMobirollerYapay Zeka

Elon Musk TruthGPT ile Gerçeği Arayacak

Elon Musk, yapay zeka konusunda atılımlar yapmaya devam ediyor. Musk şimdi de TruthGPT ile gerçeği aramaya başlayacağını açıkladı.

Elon Musk Fox News’den Tucker Carlson ile yaptığı bir röportajda, insanlığın yok edilmesini önlemek için yeni bir alternatif yaklaşıma ihtiyaç olduğunu iddia ederek, yeni AI sohbet robotu için planlarını detaylandırdı. Musk, röportaj sırasında TruthGPT olarak adlandırdığım bir şeye veya evrenin doğasını anlamaya çalışan maksimum gerçeği arayan yapay zekaya başlayacağım dedi.

Musk evreni anlamaya önem veren bir yapay zekanın, evrenin ilginç bir parçası olduğumuz için insanları yok etme ihtimalinin düşük olması anlamında, güvenliğe giden en iyi yol olabilir diye ekledi.

Geçen hafta Musk’ın merkezi Nevada’da bulunan X.AI adlı bir yapay zeka şirketi kurduğu ortaya çıktı. Şirket hakkında pek bir şey bilinmiyor, ancak başka hiçbir proje açıklanmadığı için TruthGPT üzerinde çalışan şirket olabilir.

Elon Musk’ın bu hamlesi, AI şirketlerini AI’nın sahip olduğu topluma yönelik derin riskler nedeniyle AI geliştirmede altı aylık bir ara vermeye çağıran açık bir mektubu imzalamasının ardından geldi. Yeni TruthGPT duyurusu, Elon Musk’tan doğrudan bir U dönüşü olarak geliyor.

Elon Musk, 2015 yılında ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’yi kurdu ancak 2018’de Tesla ve SpaceX’e odaklanmak için şirketten ayrıldı. Carlson ile yaptığı röportajda Musk, OpenAI’nin adını ve konseptini ben buldum ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu