Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony 2019 yılında küçüldükçe küçüldü! Resmen cebimize girecek!

Sony 2019 yılında da geri gidişini sürdürüyor. Bugün yayınlanan rapora baktığınızda Japon teknoloji devinin nereden nereye geldiği daha da net görülüyor…

Sony Türkiye pazarından resmen çekildi. Organizasyon Sony‘nin diğer ekiplerine devredildi ve başındaki kişiler de yeni başarılar için bir oraya bir buraya savruldular. Sony, kamera, oyun konsolu ve sensör üretimi noktasında rakipsizken telefon üretimi tarafında bir türlü istediği noktaya gelemedi. Bunun sebeplerini başka bir yazıya bırakalım ama bugün açıklanan rakamlar ciddi anlamda Sony‘nin zora girdiğini ortaya koyuyor. Sony 2019 yılında kötü günler geçirmeye devam ediyor.

Tabloya baktığınızda Japon teknoloji devinin yıldan yıla nasıl kötü bir gidişe sahip olduğunu görüyoruz. 2014 ikinci çeyrekten tam 9 kat daha az satış yapan üretici geçtiğimiz yıla göreyse %55 daha da küçüldü. Sony‘nin beklentilerinin %7 altındaki rakamlardan sonra işletme gelirinin sadece 3.55 milyon dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bu rakam da bizler için büyük olsa da böyle bir üretici için resmen sakız parası anlamına geliyor.

Sony tarafında bir sessizlik olsa da yapılan açıklamalara bakarsanız Sony‘nin işleri düzelteceğini öngörülüyor. Gerçekten de Sony satışlarını düzeltebilir mi? Yukarı çıkış sürebilir mi bilemiyoruz ama Sony‘nin büyük bir potansiyeli olduğunu da görüyoruz. Sony 21:9 ekranlara geçiş yaparak büyük bir risk aldı ve sanırız bugün de bu riskin kötü yönünü yaşıyor. Sony Xperia 1 serisinden çok umutlu olsa da artık bu kadar kalın çerçeveli telefonlar tarihe gömüldü.

Peki siz Sony‘nin gidiş hattı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı hemen haberin altındaki alanda bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu