AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramiOSMobirollerTeknoloji

Instagram Fotoğraf Kurtarma Özelliği Kullanıma Sunuldu


Instagram’da fotoğrafı yanlışlıkla silme derdine son. Instagram fotoğraf kurtarma özelliği bugün iOS ve Android’de kullanıma sunuldu.

Instagram, Android ve iOS uygulamaları için “Yakın Zamanda Silinmiş” adlı yeni özelliğini kullanıma sundu. Instagram fotoğraf kurtarma özelliği olarak da geçen bu özellik silinen içeriklerin tek tıklama ile geri getirilmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde yanlışlıkla fotoğraf silme olayı ortadan kalkıyor.

Instagram fotoğraf kurtarma özelliği hackerlara geçit vermeyecek

Son Silinenler klasöründe, hackerların ele geçirmiş olduğu hesaplardaki içeriği kalıcı olarak silmesini engellemek için yerleşik korumalar bulunuyor. Bu koruma arasında telefon numarası ile çift aşamalı doğrulama sistemi yer alıyor. Instagram’ın yeni özelliğini kullanabilmek için hesabınızı ya telefon numaranız ya da e-posta hesabınız ile doğrulamanız gerekiyor. Aksi durumda bu özelliği kullanamayacaksınız.

Fotoğraflar, videolar, makaralar, IGTV videoları ve hikayeler gibi içerikler silindiğinde artık “Son Silinenler” klasörüne taşınıyor. Dilerseniz bu fotoğrafları tek tek elle de silerek kalıcı olarak imha edebiliyorsunuz.

Instagram Fotoğraf Kurtarma

Instagram uygulamasının en son güncellemesinde, kullanıcılar Ayarlar ⇾ Hesap ⇾ Son Silinmiş’e gidebilir ve buradan silinen içeriklerine erişebiliyor. Kullanıcılar, seçilen içeriği kalıcı olarak silme veya kendi hesaplarına geri yükleme seçeneğine sahip olacak.

Facebook’un bünyesinde olan Instagram’ın sürekli yenilik sunması oldukça sevindirici. 10 yıldır hala iPad uygulaması geliştirmeyen Instagram, umarız bu faydalı özelliklerinden sonra tablet uygulamasına da en kısa sürede bir el atar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu