Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi MIUI Beta Süreci için Özür Diledi


Çinli Xiaomi MIUI beta sürecinde deneyimli kullanıcıların çıkarılmasından dolayı özür diledi. Peki, şimdi ne olacak? İşte detaylar.

Birkaç gün önce deneyimli kullanıcılar MIUI dahili test programına katılmadıklarını fark etmeye başladı. Bu programdan çıkarılmalarının resmi nedeni, görevlerini zamanında tamamlamış olmamaları gösterilmişti. Ancak deneyimli kullanıcılar bu konuda Xiaomi’ye forumlarda soru sormuş ve bir cevap alamamıştı. Xiaomi MIUI test programından çıkarılanlar için bugün ise resmi açıklamada bulundu.

Xiaomi MIUI Beta kullanıcılarından özür diledi

Xiaomi, MIUI beta test programından çıkarılmayı beklemeyen kullanıcılarından özür diledi. Şirket sözcüsü, tüm kanallardan kullanıcı geri bildirimi aldıklarını doğruladı ve MIUI ekibinin yakında bu konuya el atacağını açıkladı. Yani beta sürecinde görevleri tamamlamış olmalarına rağmen programdan atılanlar için yakında bir aksiyon alınacak gibi görünüyor.

Xiaomi Community 3.0 birkaç gün önce piyasaya sürüldü. Yeni kullanıcı arayüzüne ek olarak, MIUI dahili test mekanizması maalesef ki fark edilmeden değişti. Yeni kurallara göre kullanıcılar, öneri, geri bildirim vb. gönderme dahil olmak üzere haftalık görevleri belirtilen zamanda tamamlamalıdır. Bunları zamanında tamamlamazlarsa, testten uzaklaştırılacaklar. Nitekim de öyle oldu. Ancak buradaki asıl nokta bu durumdan deneyimli kullanıcılara bilgi verilmemesiydi. Bir iletişim problemi yaşayan Çinli teknoloji devinin büyüklük gösterip özür dilemesi büyük bir olay.

MIUI 12 ile maalesef ki sistemde bir takım sorunlara yol açan ve bunu kısa sürede toplayamayan Çinli firma, MIUI 12.5 ile hatalarını telafi etmeye çalışıyor. Belli başlı modelleri için bu güncellemenin genişletilmiş sürümünü de yayınlayacak olan Xiaomi, asıl yeniliklerini yıl sonu tanıtacağı MIUI 13’e saklıyor.

Huawei ve Apple gibi kendi ekosistemini kurmak isteyen Xiaomi’nin yeni güncellemesi ile sistemde büyük çaplı değişiklikler yapacağını ve daha akıcı bir hale getireceğini düşünüyoruz. Güvenlik konusunda da büyük atılımlar yapan firma, şu sıralar dünyanın en büyük telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Bakalım Xiaomi bu konumunu daha ne kadar daha koruyabilecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu