Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus yan yana!


Samsung, Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenleyeceği etkinlikte Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinin duyurusunu gerçekleştirecek. Bir süredir sızıntılar eşliğinde gündemden düşmeyen telefonların ön panelleri bu defa yan yana görüntülendi. Telefonlara ait ön panellerin daha önce yayınlanan görüntüleri onayladığını belirtelim. Yeni nesil Galaxy S serisi telefonlar kavisli ekrana ve oldukça ince alt-üst çerçevelere sahip olacak. Telefonların ekran/kasa oranı rekoru kırması muhtemel görünüyor.

Galaxy S8

Sızan ön paneller her iki telefonda iris tarayıcısının yer alacağını gösteriyor. Samsung göz tarama teknolojisini ilk kez Galaxy Note 7 modelinde kullanmıştı. Yapılan incelemeler ise iris tarayıcının oldukça başarılı çalıştığını bizlere gösterdi.

Galaxy S8 modelinde 5.7 inç, S8 Plus modelinde ise 6.2 inç ekran kullanılacak. 4K çözünürlüklü ekrana sahip olduğu bildirilen Super AMOLED panellerde bu defa RGB alt piksel diziliminin kullanılması bekleniyor. Bir diğer nokta ise telefonların kasa ebatları. Ekran boyutlarında ciddi artışlar yaşansa da, Samsung kasa oranlarını benzer rakamlarda tutmayı başarıyor. Konuya ilişkin daha fazla detayı buradaki haberimizde bulabilirsiniz.

Galaxy S8 başlıca özellikleri

-Android 7.0 Nougat işletim sistemi

– 10 nm sekiz çekirdekli Exynos 8895 işlemci

8 GB RAM

256 GB dahili depolama, microSD kart desteği

5.7 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüklü (3840x2160p) Super AMOLED ekran

-Kulaklık girişi, stereo hoparlör

13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera

-Parmak izi tarayıcısı

-Kasa ebatları 151.1 x 74.2 x 7.5mm, 153 gram ağırlık

3.660 mAh kapasiteli pil

Galaxy S8 fiyat ve çıkış tarihi

Daha önce S serisi telefonlar hakkında önemli bilgiler aktaran ve bunların büyük bölümünde haklı çıkarak güvenirliğini ispatlayan @Ricciolo1 isimli Twitter kullanıcı bu defa telefonun fiyatı ve çıkış tarihini açıkladı.

Popüler kullanıcının aktardığı bilgilere göre Galaxy S8 tanıtıldıktan yaklaşık bir ay sonra 29 Mart tarihinde satışa sunulacak. Telefonun fiyatı ise 849 dolar olacak. Telefonun Avrupa fiyatının ise 800 euronun üzerinde olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Son dönemde artan kurlarla birlikte bu yıl ülkemize giriş yapacak birçok üründe ciddi bir fiyat artışı bekleniyor.

>> İlginizi çekebilir; Resmi: LG G6 tanıtım tarihi belli oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu