Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei ABD Yaptırımlarına Karşı İlginç Bir Çözüm Düşünüyor


Huawei ABD hükümetinin yaptırımlarına karşı ilginç bir çözüm düşünüyor. Şirket ürettiği telefonları farklı markalar altında satacak.

Huawei görünüşe bakılırsa ABD hükümetinin yaptırımları karşısında zorlukların üstesinden gelmek için yeni bir adım atmayı planlıyor. Son bir rapora göre şirket, Amerika’nın teknolojilerini elde etmek için ve ABD yaptırımlarını aşmak için diğer akıllı telefon markalarıyla birlikte çalışmayı planlıyor.

Huawei, geçen yılın sonunda alt markası olan Honor’u elden çıkarıp, bir nevi markanın önünü açtı. Honor’un bağımsız bir markaya dönüşmesinin ardından marka Google ve Qualcomm ile olan iş birliğini yeniden başlattı.

2019’dan bu yana süren yaptırımlar nedeniyle akıllı telefon pazarında neredeyse erime noktasına gelen Huawei, bu yaptırımları aşmak için şimdi Çin’deki bağımsız bazı markalarla iş birliğine gidecek. Bu gelişme, konuya yakın kaynaklardan geliyor ve bu yeni strateji ile akıllı telefon biriminin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Huawei P20 Amerika

 

Huawei’in bu noktada Çinli iki şirket olan şirketler PTAC ve TD Tech ile ortaklık kurması bekleniyor. PTAC, halihazırda Huawei tarafından üretilen Nova akıllı telefonları kurumsal müşterilere sunuyor. Marka yakın zamanda Huawei tarafından geliştirilen daha fazla telefonu hem iç hem de dış pazarda satışa çıkarabilir.

TD Tech markası da Huawei’ye ait akıllı telefonların birebir kopyalarını yaparak kullanıcılarla buluşturuyor. Daha da ilginç olanı ise markanın bu telefonlarda Kirin işlemciler kullanması. Örneğin marka kısa süre içerisinde Huawei Nova 8 Pro 5G’nin aynısı bir telefonu Kirin 9000E işlemcisiyle piyasaya çıkaracak.

Huawei bu hamlesiyle birlikte özellikle işlemci tarafında yaşadığı tedarik sorununun üstesinden gelmek istiyor. Huawei’in hazırlayacağı telefonları bu markalar altında satışa sunulacak ve en gelişmiş Qualcomm-MediaTek işlemcilerle donatılacak. Öte yandan telefonlar küresel çapta satışa sunulduğunda Google uygulama ve servislerine de sahip olacaklar. Söz konusu bu gelişmenin henüz iddiadan ibaret olduğunun altını bir kez daha çizelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu