Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindows

Google’dan Windows 7 Kullanıcılarına Büyük Jest! Hadi Yine İyisiniz

Geçtiğimiz aylarda Windows 7 kullanıcıları için Chrome desteğini sonlandırma kararı alan Google, bu süreyi 2022’ye kadar uzatacağını duyurdu.

Microsoft, sevilen arayüzü Windows 7 için desteğini bu yılın başında sona erdirdi. Ocak ayından itibaren desteği kesilen Windows 7, artık hiçbir şekilde güncelleme desteği almayacak. Bununla birlikte Google’da, Chrome desteğini 2021’in Ocak ayında sonlandıracağını duyurmuştu. Ancak ABD’li şirket yaptığı yeni açıklama ile bu süreyi altı ay daha uzatma kararı aldı.

Normal şartlarda Google, Windows 7 kullanıcıları için Chrome desteğini 2021 Ocak’ta sona erdirecekti. Fakat pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar dolayısı ile ABD’li üretici, kullanıcılarına tekrardan tolerans tanıdı ve bu süreyi 2022 Haziran ayına kadar uzattı. Şirket yakın zamanda gerçekleştirdiği bir anket ile, kullanıcılarının yüzde kaçının Windows 10’a geçiş yaptığını araştırmaya başladı. Ancak ortaya çıkan sonuçlar oldukça şaşırtıcıydı. Çünkü oy kullanan kişilerin çoğunluğu, henüz en yeni işletim sistemi Windows 10’a geçiş yapamadı bile. Özellikle ”kurumsal müşterilerinin” de yanında olmak isteyen Google, kullanıcıların Chrome tarayıcısından en iyi şekilde yararlanması için destek süresini altı ay daha uzatma kararı aldı. Hem bu süreç içinde belki Windows 10‘a geçiş yapabilirler diye düşünüyoruz.

Google’ın bu süreyi uzatması muhtemelen desteğini sona erdiren Microsoft Edgeye’de yansıyacaktır. Çünkü Edge tarayıcısı da Chromimum tabanlı olduğu için, Google ile aynı anda güncelleme alması muhtemeldir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu