Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Vivo X80 Serisi Ortalığı Fena Karıştıracak!

Şirketin yeni Vivo X80 serisi, güçlü özellikleri ile birlikte gündemde parlamaya başladı. İşte telefonun detayları sizlerle.

Birkaç ay önce Vivo, X70 akıllı telefonlarını dünya çapında resmi olarak piyasaya sürmüştü ve şimdi ise Vivo X80 serisi olarak adlandırdığı yeni cihazlarını piyasaya sürmeye hazır gibi gözüküyor. Bazı raporlar ile birlikte telefonun temel ve teknik özellikleri de çıkmış oldu. Gelin beklenen telefonun detaylarına bir göz atalım.

Vivo X80 Serisi Süper Özellikler Getirecek

Şirketin bu seride üç adet model piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunlar Vivo X80, X80 Pro ve X80 Pro+ modellerinden oluşacak. Her üç akıllı telefon da AMOLED ekrana sahip olacak ve 120Hz ekran yenileme hızı getirecek. Böylece görsel deneyim üst seviyede olacak. Ana model X80 ise Full HD+ ekran çözünürlüğüne sahip 6.56 inç LTPO teknolojili panele sahip olurken X80 Pro ve Pro+ modelleri sırasıyla Full HD+ ve Quad HD+ ekran çözünürlükleri sunan 6.78 inç LTPO ekran taşıyacak.

Donanım kısmında ise ana sürümün MediaTek Dimensity 8000 yonga seti ile geleceği ve X80 Pro modelinin ise Dimensity 9000 yonga setini taşıyacağı bilgilerde yer alıyor. Son olarak Vivo X80 Pro+ sürümünde ise Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 amiral gemisi işlemcisi yer alacağı söyleniyor.  Bellek yapılandırmasında X80’de LPPDDR4X teknolojisi yer alırken Pro modellerde LPDDR5 RAM teknolojisi bulunacak.

Vivo X80 Serisi

Kamera detaylarında ana sürümün sisteminin 50 Megapiksel Samsung GN5 sensör, 13 Megapiksel ikincil ve 12 Megapiksel Sony üçüncül kameradan oluşacağı biliniyor. En üst model ise 50 Megapiksel birincil lens, 49 Megapiksel Sony IMX598 sensör, 50 Megapiksel lens ve son olarak 50 Megapiksel lens daha bulunacak. Böylece Pro isimli modellerde dört adet kamera olacağını ve normal sürümde 3 adet kamera yer alacağını söyleyebiliriz.

Kutulardan Android 12 ile çıkması beklenen akıllı telefonların önümüzdeki aylarda tanıtılması bekleniyor. Yeni gelişmeleri kaçırmamak için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu