Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 Pro’nun Tanıtım Tarihi Belli Oldu!


Huawei’in bu yıl çıkış yapacak amiral gemisi telefonu için tarih verildi. Huawei Mate 50 Pro, iPhone 14’ten bir gün önce tanıtılacak.

Huawei Mate 50 serisinin bu yıl tanıtılacağı daha önce Huawei yetkilileri tarafından doğrulandı. Net bir tarih verilmemiş ve şirkete yakın kaynaklar duyuru tarihinin temmuz ayında yapılacağını tahmin ediyordu. Sızdırılan bazı görseller Huawei Mate 50 Pro için bir süre daha bekleyeceğimizi gösteriyor.

Hem şirket içi yazışmalar hem de yayınlanan bir postere bakılırsa Mate 50 Pro, 12 Eylül tarihinde tanıtılacak. Eğer bu tarih doğruysa Mate 50 Pro’nun duyurusu iPhone 14 ile neredeyse aynı anda yapılacak. iPhone 14 serisinin de 13 Eylül tarihinde tanıtılması bekleniyor. Huawei’in etkinliği daha yakın bir tarihe alması yararına olacaktır. Zira yeni iPhone’lar tanıtıldığında uzun bir süre gündemin bir numarasını oluşturacaklar.

Huawei Mate 50 Pro Neler Sunacak?

Huawei Mate 50 Pro’nun nasıl bir tasarıma sahip olacağı hala sır gibi saklanıyor. Kavisli ekran ve yumuşak köşelere sahip olmasını beklediğimiz telefonda arka kamera birimi yine merkezde olacak ve yuvarlak bir modül üzerine oturtulacak.

Mate 50 serisiyle birlikte uzun bir süre sonra ilk kez bir Huawei telefonda Leica destekli kameralar göremeyeceğiz. Yakın zamanlı bir raporda telefondaki ana kameranın P50 Pro’ya kıyasla daha büyük bir boyutta olacağı ve daha geniş lense sahip olacağı belirtildi.

Mate 50 Pro’ya Kirin 9000S işlemcisi güç verecek. Bu işlemcili model sınırlı sayıda olup sadece Çin’de satılacak. Telefonun küresel versiyonunda Snapdragon 8 Gen 1’in 4G sürümü kullanılacak. Mate 50 Pro ayrıca HarmonyOS 3.0 ile piyasaya sürülecek. Bununla birlikte HarmonyOS işletim sistemi ilk kez küresel çapta kullanıma sunulabilir.

 

Kaan Arlı Huawei Lansmanını Anlattı! Peki Yeni Neler Var?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu