BilgisayarGoogleMasaüstü Bilgisayar

Google Chrome Baştan Aşağı Değişti

Masaüstü için Google Chrome son güncelleme ile birlikte Materyal Tasarımı kullanıcı arayüzü ve güvenlik özelliklerine kavuşuyor.

Google Chrome bu ay masaüstündeki yeni görünümü ve özellikleriyle 15. yaş gününü kutluyor. Diğer pek çok özelliğin yanında arrtık tarayıcınızı kişiselleştirebilir, yenilenen Chrome Web Mağazası’nı keşfedebilir ve iyileştirilmiş arama özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Google, bu yıl Chrome’un kıyaslama testlerine göre yükleme hızlarında yeni bir standart belirlediğini belirtiyor. Tarayıcı ayrıca kullanıcılar için gelişmiş güvenlik ve basitleştirilmiş şifre yönetimi için varsayılan olarak HTTPS’ye öncelik vermiştir. Ek olarak, daha kişiselleştirilmiş ve erişilebilir bir tarama deneyimi sunmak için makine öğrenimi entegre edilmiştir.

Google Chrome ile Size Özel Kişiselleştirme

Google Chrome, Material You tasarımından ilham alarak masaüstünde yeni bir görünüm kazanıyor. Simgeler artık daha net ve sekmeleriniz ve araç çubuğunuzla eşleşen yeni renk şemalarıyla birlikte geliyor. Bu temalar, iş hesapları ve kişisel hesaplar gibi profilleri bir bakışta ayırt etmenize yardımcı olur.

Chrome ayrıca karanlık ve aydınlık modlar gibi işletim sisteminizin ayarlarına da uyum sağlayacaktır. Uzantılara, Google Çeviri’ye ve daha fazlasına hızlı erişim için geliştirilmiş bir menü bulacaksınız.

Yeni Chrome Web Mağazası’ndaki Uzantıları Keşfedin

Chrome Web Mağazası, Material You tarzında yeniden tasarlandı ve kullanışlı uzantıların bulunması kolaylaştırıldı. Modern bir arayüze, yapay zeka destekli olanlar gibi yeni uzantı kategorilerine ve kişiselleştirilmiş önerilere sahiptir.

Bugün genel önizlemeyi deneyebilirsiniz. Güvenlik amacıyla Chrome artık uzantıları potansiyel sorunlara karşı kontrol ediyor ve CRXcavator ve Spin.AI Risk Assessment gibi araçlar, işletmelerin uzantı risklerini değerlendirmesine yardımcı oluyor.

Yeni Arama Özellikleriyle Zahmetsiz Web Taraması

Chrome, web aramasını kolaylaştırır. Artık bir sayfada gezinirken menüden “Bu sayfayı Google ile ara” seçeneğini seçerek arama araçlarına erişebilirsiniz. Bu, ilgili aramaları ve daha fazlasını içeren Google Arama yan panelini açar.

Paneli araç çubuğunuza bile sabitleyebilirsiniz. Google ayrıca web’de gezinme deneyiminizi geliştirmek için üretken yapay zeka yeteneklerini de sunarak uygun siteler hakkındaki bilgileri hızlı bir şekilde bulmanızı sağladı.

Güvenli Tarama ile Gelişmiş Güvenlik

Chrome’daki Güvenli Tarama, tehlikeli siteleri ve dosyaları işaretleyerek güvende olmanızı sağlar. Daha önce siteleri, her 30 ila 60 dakikada bir güncellenen, bilinen kötü siteler listesine göre kontrol ediyordu

.

Gelişmiş kimlik avı siteleriyle mücadele etmek için Chrome artık siteleri Google’ın bilinen kötü siteleriyle karşılaştırarak gerçek zamanlı olarak kontrol ediyor. Bu değişiklik, kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avına karşı korumayı %25 artırmayı amaçlıyor. Güncelleme önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu