Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S22 Olympus Kamera İle İnanılmaz Görünüyor!


Galaxy S22 Olympus kamera ile ilk kez bir araya geldi. Tabii bu durum henüz iddiadan ibaret fakat ikili bir araya getiren konseptler yayında.

Görünüşe bakılırsa akıllı telefon dünyasında kamera rekabetinin ön planda olacağı bir yıl daha bizi bekliyor. OnePlus’ın Hasselblad ile yaptığı ortaklığı Samsung ve Olympus birlikteliği devam edeceğe benziyor. Son günlerde ortaya atılan bu durumun yakın zamanda iddiada olmaktan çıkıp resmiyete döküleceğini düşünüyoruz. Peki Galaxy S22 Olympus tarafından geliştirilen bir kamerada nasıl görünürdü?

Galaxy S22 Olympus Kamera ile Böyle Görünecek

Olympus hakkında kısa bir bilgi verelim. Yüz yıla aşkın bir geçmişi olan Japon kökenli kuruluş optik lens ve mikroskop üretiminin önde gelen markalarından biri olarak gösteriliyor. Kuruluşun Samsung ile yapacağı ortaklık her iki firmanın da yararına olacaktır. Bu alanda en etkili ortaklık için Huawei-Leica ikilisi gösterilebilir. Özellikle P20 serisi ile birlikte Leica tarafından geliştirilen kameraların başarısı ortada.

Burada OnePlus ve Hasselblad arasındaki yeni ortaklık için bir parantez açılabilir. İkilinin işbirliği yaptığı OnePlus 9 serisinde kamera tarafında bazı gelişimler var, fakat bazılarına göre bu yeterli seviyede değil. Huawei-Leica ortaklığını göz önüne alırsak OnePlus’a biraz daha zaman tanınabilir.

Galaxy S22’nin yayınlanan konsept görüntülerine baktığımızda üstte devasa bir sensör göz çarpıyor. Huawei P50 serisiyle birlikte devasa sensörler trend olacağa benziyor. Kameranın 200 megapiksel çözünürlüğünde olacağı iddia edilmiş ki, burada megapikselden ziyade sensörün  boyutu ve diğer detayların daha önemli olacağını düşünüyoruz.

Konsepti oluşturanlar Galaxy S22’de (muhtemelen Ultra modelde) S-Pen desteğini sürdürüyor. Burada merak edilen telefon üzerinde kalem için bir yuva olup olmayacağı. Böyle bir gelişme olursa Galaxy Note serisinin kökten bitirildiğini söylemek mümkün olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu