Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus OxygenOS’e Veda Ediyor!


OPPO’nun bünyesine geçen OnePlus sürpriz bir şekilde OxygenOS’e veda etmişti. Şimdi ise firmanın hangi arayüze geçeceği belli oldu.

Geçen yılın ortasında OnePlus, resmi olarak Oppo’nun bir parçası olduğunu duyurdu. Birleşmenin her iki şirkete de fayda sağlayacağı, kendileri için cihaz ve yazılım oluşturmak için çaba gösterecekleri belirtildi. OxygenOS ve ColorOS arayüzleri ortak bir kod tabanına bağlıydı ve gelecekte birleşik bir işletim sistemi sunmaya söz verdiler.

OnePlus, OxygenOS’a veda ediyor: H2OOS ile tanışın

Yeni arayüzün ne zaman piyasaya sürüleceği açıklanmadı. Ancak adı bugün ortaya çıktı. Sızıntı yapan Mukul Sharma, yeni arayüzün H2OOS olabileceğini söyledi. Çok uzun zaman önce, şirket, OnePlus’ın küresel sürümlü (OxygenOS) Android 12 güncellemesiyle cihazlarına sunabileceği birleşik işletim sisteminin yeni adı olabilecek “H₂OOS” ticari markası için başvuruda bulundu.

H2OOS donanım yazılımının yalnızca OnePlus akıllı telefonların ayrılmaz bir parçası mı olacağı yoksa OPPO cihazlarında mı görüneceği şu an için net değil. Birleşik işletim sisteminin kendisi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Daha önce, OnePlus başkanı, bellenimin şirketin kabuğunun saflığını ve hafifliğini devralması gerektiğini söyledi.

Geçen yıl firma, OnePlus 9 serisinin piyasaya sürülmesiyle Çin’deki akıllı telefonları için ColorOS’a geçti. Marka, uluslararası pazarlar için OxygenOS’un kod tabanını ColorOS’unkiyle bile birleştirdi. Bu nedenle, mevcut ve gelecek cihazlar için Android 12 yazılımı ColorOS’i barındıracak. Bu nedenle şirket, Android 12’yi zamanında ve hatasız yayınlamakta zorluklarla karşılaşıyor. Hem yurtiçi hem de uluslararası pazarlardan gelen eleştirilerin artmasıyla birlikte OnePlus CEO’su Pete Lau, Weibo üzerinden bir açıklama yaptı.

OnePlus

Marka yöneticisi, OTA güncellemesi aracılığıyla HydrogenOS çalıştıran telefonlar için ColorOS 12’yi sunmanın zor olduğunu yineliyor. Bunun da ötesinde, şirketin kullanıcı verileriyle bile ilgilenmesi gerekiyor. Pete, OxygenOS’tan ColorOS’a geçişin fabrika ayarlarına sıfırlamayla sonuçlanmayacağını onaylıyor. Başka bir deyişle, kullanıcılar yükseltme yaparken cihazlarındaki hiçbir dosya ve uygulamayı kaybetmeyecektir.

Marka sorunsuz bir geçiş süreci üzerinde çalışıyor. OxygenOS yazılım ekibinin daha fazla zaman almasının nedeni bu gösteriliyor. Android 12’yi sunmak için artık ColorOS ekibinin bir parçası olan birleştirilmiş ekip, sistemin düzgünlüğünü iyileştirmek için de çabalıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu