Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Samsung’u resmen tokatladı! Olacaktı, oldu…


Huawei ABD tarafından uygulanan yasaklara rağmen Huawei satış rakamları 2020 yılının ilk yarısında arttı ve Samsung’u geride bıraktı.

Yaklaşık iki yıldır uygulanan yasaklarla mücadele eden Huawei 2020 yılının ilk yarısında 105 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Huawei‘nin satış gelirleri 36,7 milyar dolar oldu. 2020 Yılının ilk yarısında Huawei global pazarda en çok akıllı telefon satışı yapan firma oldu. Böylece uzun süredir piyasanın hakimi olan Samsung‘u geride bıraktı. Huawei satış rakamları artmaya devam ediyor. Huawei kurucusu Ren Zhengfei bu öngörüyü 2018 yılında yapmıştı ve öyle ya da böyle bu öngörü tutmuş oldu.

Huawei satış rakamlarında zirvede yer alıyor

IDC‘nin son raporuna göre Huawei, ikinci çeyrekte dünya çapında %20,2‘lik pazar payıyla 55,8 milyon cep telefonu sattı. Huawei‘nin yurt içi pazar payı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %45‘i aştı.

2019 yılında 240 milyon akıllı telefon satışı yapan Huawei Koronavirüs nedeniyle 2020 yılında bu rakama ulaşamayabilir.

Ren Zhengfei
Ren Zhengfei

Özellikle P20 serisi ile başlayan, P30 veP40 ile devam eden Huawei‘nin başarılı satış grafiği ile yeni çıkacak olan modelleri merakla bekliyoruz. Önümüzdeki yıl P50 serisi akıllı telefonları piyasa sürmeye hazırlanan Huawei yonga seti tedarik etmede sıkıntı yaşıyor. Huawei P50 serisi akıllı telefonların MediaTek işlemcilerle gelmesi muhtemel alternatif olarak Kirin yongalarına yönelebilir.  Diğer bir duyuma göre Snapdragon 875G ile gelebileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Huawei’nin uygulanan yasaklarla mücadelesinde nasıl bir strateji izleyeceğini merakla bekliyoruz. Huawei satış rakamları artmayı sürdürecek mi? Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu