Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

MIUI 14 Sürümü RAM’i Koklayacak!

MIUI 14 sürümünün sunacağı yenilikler netlik kazanıyor. Yeni bir rapora göre yeni arayüz sürümünde RAM kullanımı azaltılacak.

Xiaomi, MIUI 14 sürümünü 1 Aralık’ta duyuracaktı, fakat Çin Komünist Partisi eski liderinin ölümü sonrası etkinliğin ertelendiği bildirildi. Etkinlik ileri bir tarihe ertelense de, yeni MIUI sürümünde yer alacak olan bazı gelişmelerin neler olacağı netlik kazandı.

Xiaomi birkaç gün önce MIUI 14’ün erken erişim programını başlattı. Buna takiben şirket şimdi yeni sürümde yer alacak bazı özellikleri açıkladı. Öncelikle MIUI’nin yeni sürümünün kod adının ‘Project Razor’ olduğu ortaya çıktı.

MIUI 14 güncellemesi

MIUI 14 Yenilikleri Netleşiyor

Xiaomi, MIUI 14’ün “Minimum üretici yazılımı, minimum bellek kullanımı ve minimum ön yüklü uygulama” sunacağını belirtti. Hatta MIUI geliştirici ekibi başkanı MIUI 14’ün en modern ve en hafif akıllı telefon yazılımı olacağını söyledi. Şirket, MIUI 14’ün daha az depolama alanı tüketeceğini de ortaya koyuyor. MIUI 13 ile kıyaslandığında sistemin depolama biriminde kapladığı alanın yüzde 23 oranında küçültüldüğü belirtildi.

MIUI 14 belleği verimli bir şekilde ayıracak. Önyükleme belleğinden gerekli olmayan kendi kendine başlayan işlemleri mümkün olduğunca serbest bırakacak. Ayrıca, sistem uygulamalarının ve hizmetlerinin bellek kullanımını da sıkı bir şekilde kontrol edecektir. 

Son olarak, MIUI 14’te kullanıcıların daha fazla sistem uygulamasını kaldırabilmelerinin önü açılacak. Telefon, kişiler, mesajlar, ayarlar, tarayıcı, kamera, dosya yöneticisi ve uygulama mağazası dışında, kullanıcılar diğer tüm sistem uygulamalarını kaldırabilecek. Saat, hava durumu, galeri ve daha birçok ön yüklü uygulama kaldırılabilecek.

Merak edilen bu kadar önemli gelişmenin MIUI 14’ün küresel sürümüne ne kadar yansıyacağı. Malumunuz Çin ve küresel MIUI sürümleri arasında önemli farklılıklar mevcut.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu