Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriHonor

HONOR, Magic6 Pro’nun Bataryası Hakkında Bilgi Verdi

HONOR, yaklaşmakta olan küresel ürün lansmanı öncesinde lansmanın yıldızı Magic6 Pro bataryası hakkında bilgi verdi.

Yakın zamanda duyurulan HONOR Magic6 Pro, artan güç yoğunluğunun yanı sıra çeşitli koşullarda daha güvenilir performans sağlayan ikinci nesil silikon-karbon pil ile birlikte geliyor. Pil, akıllı telefonlar dünyasında Power Enhanced Chip Honor E1 adı verilen bağımsız bir çipe sahip olan ilk pil.

Yeni pil teknolojisinde negatif elektrot için grafit yerine silikon kullanılıyor. Silisyumun grafite göre birçok önemli avantajı vardır; bunlardan en önemlisi yoğunluğu. Silikon anot, grafitten 10 kat daha fazla güç yoğunluğu sunuyor ancak hacim olarak %300’e kadar genişliyor ve kullanım ömrü daha kısa. Bu nedenle HONOR, silikonun doğal dezavantajlarını dengelemek için silikon-karbon anot kullanıyor.

HONOR, Mikrotünelleme Lazer Rehberlik teknolojisinin silikon bazlı anot için kullanıldığında büyük bir fark yarattığını söylüyor. Elektrolit ile silikon bazlı anot arasındaki temas alanını artırarak düşük voltaj aralığında kullanılabilir kapasitenin kilidini açar. Uzaktayken, mevcut şarjdan daha fazlasını kullanabilmeniz için pil kapasitesinin artırılmasına yardımcı olur.

İkinci nesil silikon-karbon pil, şarj konusunda da iyileştirmeler sunuyor. En iyi performansı sağlamak amacıyla şirket, pili yönetmek için bağımsız bir çip bile ekledi.

Çipin kendisi, ortama ve ilgili yüklere bağlı olarak akımı sürekli olarak ayarlar. HONOR’a göre bu, pili daha güvenli hale getiriyor ve aşırı hava koşullarında, özellikle de soğuk havalarda daha iyi performans göstermesini sağlıyor ve kalan pilin daha doğru yüzdesel okumalarını sunuyor. Yeni Magic6 Pro’nun 66W yerine 80W’da şarj olmasını sağlayan etmen de bu.

HONOR, Magic6 Pro‘nun verimliliğiyle -20°C sıcaklıkta tüm akıllı telefonlardan daha iyi performans gösterdiğini iddia ediyor. İlginç bir şekilde Tesla, 2016’dan beri bu tür pil teknolojisi üzerinde çalışıyor ve bunu zaten bazı araçlarına uyguladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu