Genel

Eskişehir’de 63 Evi Olup Öğrenciye Ev Vermek İstemeyen Dayıya Sosyal Medyadan Tepki Yağdı

Eskişehir’de 63 evi olup bunları öğrencilere kiralamak istemeyen şahsa sosyal medyadan tepkiler yağdı. Öğrenciler ev bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Yüz yüze eğitim tüm kademelerde başladı. Üniversitede kayıt işlemini gerçekleştiren birçok öğrenci memleketinden ayrılıp üniversitesini kazandıkları şehre taşınmaya başladı. Bir yandan pandemi diğer yandan ev arayışı birçok veliyi ve öğrenciyi zor duruma sokmuş durumda. Geçen yıla kıyasla kiralar fahiş oranda arttı ve ev sahipleri öğrencilere ev vermek konusunda temkinli. Eskişehir’de 63 tane evi bulunan Abdullah Boztepe, öğrenci kiracıların evlerine zarar verdiğini belirterek, öğrencilere ev vermek istemediğini belirtti.

Boztepe’ye göre öğrencilerin eve verdikleri zarar nedeniyle 63 eve her yıl 6.000 TL masraf yapılıyor. Boztepe, evi iki kişiye verdiğini ve daha fazla kişinin kaldığını belirtiyor. Gece geç saatlere kadar oturmalar, kirayı geciktirme, evde kedi-köpek besleme, duvarlara pano ya da yazı asılması da yine ev sahibinin rahatsız olduğu bazı noktalar.

Duyarlı ev sahibi (!) belli noktalarda haklı olsa da, Z kuşağını eve pano asmaktan ya da evcil hayvan beslemekten alıkoyması ne kadar akla mantığa sığıyor. Ayrıca yıllık 6.000 TL paranın masraflar nedeniyle çöpe atıldığından söz ediyor. 63 ev, aylık kiraları 1.500 TL olsa, Boztepe’nin aylık geliri 94.500 TL’yi buluyor. Yıllık geliri ise 1 milyon 134 bin TL. Bu kadar kazanç içerisinde 6.000 TL masraf dile getirilmesini sizin takdirinize bırakıyoruz.

Öte yandan birçok kişi öğrenci kiraları ve öğrenciye ev vermek isteyene ev sahipleri nedeniyle  Twitter’da #BizÖğrenciyiz hashtagini başlattı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu