AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 14 ile App Store uygulamaları yüklenmeden denenebilecek!


Apple, iOS 14 ile birlikte uygulamaları yüklemeden direkt olarak App Store üzerinden deneme özelliği üzerinde çalışmalarına başladı.

Apple, kullanıcıların uygulamaları yüklemek zorunda kalmadan iOS uygulama mağazası App Store üzerinden uygulamaları denemelerini sağlamak için yeni bir yol üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. 9to5mac’in aktardığı bilgilere göre; iOS 14 ile birlikte QR kodunu tarayarak uygulamaları denemeye başlayabileceksiniz.

Ayrıca kullanıcılar iPhone veya iPad’de yüklü olmayan bir uygulamadan bir bağlantı açtığında karşı taraf bu uygulamaya QR kodun yanı sıra AirDrop ile de erişebilecek. Söylentilere göre uygulamayı denemek için bir bölümünün indirilmesi gerekecek. Ancak bu konu hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Örneğin uygulamanın boyutu 1 GB ise muhtemelen minimumda 100 MB gibi bir bölümü indirmek zorunda kalacağız.

iOS 14 ile birlikte Clips atlı yeni API’ın da sisteme ekleneceği söyleniyor. Bu API; geliştiricilerin, yüklü olmasa bile uygulamalardan etkileşimli ve dinamik içerik sağlamasına izin verecek. API yardımı ile QR kodu okuttuğunuzda etkileşime geçilecek.

App Store

Yani; diyelim ki bir YouTube videosunun QR kodunu tarattınız. Ancak iPhone’unuzda resmi YouTube uygulaması yüklü değil. iOS 14‘teki Clips API’ı ile bu kodu tarattıktan sonra ve video, web sayfası yerine video direkt olarak YouTube uygulamasında açılacak. Böylelikle YouTube, Netflix, Instagram gibi uygulamaları yüklemeden de uygulamayı anlık kullanabileceksiniz.

Android tarafında buna benzer Slices özelliği yer alıyor. Google arama sonuçları ve Google Asistan gibi yerlerde uygulamanın bazı bölümleri görüntülenebiliyor. Apple’ın da bu özelliği iOS‘e gelişmiş bir şekilde getirecek olması işin rengini değiştirecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu