Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGMobirollerSamsung

Apple’dan Korkan Samsung, LG’den Mağazalarında Galaxy Telefonları Satmasını İstiyor

Apple’ın ardından Samsung’da gözünü LG mağazalarına dikmiş durumda. Samsung LG mağazalarında Galaxy telefonlar satmak istiyor.

Bir zamanlar akıllı telefon dünyasının en büyük üç markasından biri olan LG yakın zamanda mobil pazardan çekildiğini duyurdu. LG her ne kadar akıllı telefon ekosisteminde çıksa da, devasa bir şirket pek çok elektronik alet kategorisinde varlığını sürdürüyor. Ayrıca LG’nin sadece Güney Kore’de 400 adet mağazası bulunuyor. Tabii bu durum bir zamanlar LG’nin rakibi olan diğer üreticilerin iştahını kabartıyor. Apple’ın ardından Samsung da gözünü LG mağazalarına dikmiş durumda.

Yakın zamanda Apple ve LG arasında yapılan anlaşma gereği Güney Kore’deki LG mağazalarında iPhone, iPad ve Apple Watch dahil bazı Apple ürünlerinin satışı 1 Ağustos itibariyle başlayacak. Bu durum Samsung’u baya ürkütmüş olacak ki benzer girişimi şimdi kendisi başlatıyor.

Samsung LG Mağazalarında Telefon Satmak İstiyor

Apple’ın LG ile kurduğu ortaklık Güney Kore’de zaten güçlü olan Apple’ı daha iddialı bir noktaya getirecek. Dünyanın en önemli 5G pazarlarından biri olan Güney Kore’yi ezeli rakibine kaptırmak istemeyen Samsung, Güney Koreli üç büyük operatörün talebiyle LG mağazalarında telefon, tablet ve diğer bazı ekosistem ürünleri satmayı hedefliyor.

Şirkete yakın bazı kaynaklar talep her ne kadar ülkenin üç büyük operatöründen gelmiş olsa da, LG’nin Samsung’un bu isteğini kabul etmeyeceğini düşünüyor. Yine ülkedeki Ulusal Mobil Telekomünikasyon Dağıtım Birliği de bu gelişmeye sıcak bakmıyor. Bu durumun sonucunda küçük ve orta ölçekli dağıtım ağlarının satışlarının düşmesinden endişe ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin yanında Samsung içerisinde de bu gelişmeye karşı çıkanlar var. Samsung’un kendi perakende ağı olan Samsung Digital Plaza, satışlarının yaklaşık üçte birini akıllı telefonlar oluşturuyor. Galaxy telefonları LG Best Shops aracılığıyla satılırsa Digital Plaza satışları bu nedenle bir darbe alabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu