Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 7 için Çalışmalar Başladı!


Google’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı amiral gemisi modeli Google Pixel 7 için çalışmaların başladığı açıklandı. Peki, nasıl olacak?

Google’dan geçtiğimiz günlerde amiral gemisi modeli Pixel 6 ve 6 Pro gelmişti. Kendi yonga seti olan Google Tensor’ü kullanan Google, bu sayede Android cephesinde en akıcı ve sorunsuz deneyimi vadediyor. Görünüşe göre Google’ın planları baya uzun vadeli. Çünkü aktarılan bilgilere göre Google, Tensor 2 yonga seti üzerinde çalışmalarına başlamış durumda. Bu yüzden Google Pixel 7 önümüzdeki yıl biraz erken tanıtılabilir.

Google Pixel 7 için Tensor 2 üretilecek

Pixel 6 üretici yazılımı kodunda, ikinci nesil Tensor yonga seti ile ilişkili Cloudripper kod adı bulundu. Tensor 2’ye ait olma ihtimali çok yüksek olan bu kod sayesinde Google Pixel 7’nin de varlığı doğrulanmış oldu. Bir dönem amiral gemisi telefonlardan orta segmente kayan Google’ın, uzun vadede tekrardan üst segmentte yarışa ortak olacağı aşikar.

Tensor 2’nin ne olacağı büyük bir soru. Ancak şirket mevcut mimariye sadık kalırsa, Tensor 2 iki adet Cortex-X2 süper çekirdeği ile gelecek. Snapdragon 898 yonga setinde de yer alacak olan bu Cortex X2 çekirdekleri sayesinde özellikle performans konusunda büyük bir sıçrama yaşanacak.

Google Pixel 7

Bildiğiniz gibi Google yeni telefonlarını hep Ekim ayında tanıtır. Ancak 2022’de bir sürpriz yapıp iPhone 14’ten önce Ağustos veya Eylül ayının başlarında yeni serinin tanıtılması bekleniyor. Telefon savaşında Çinli rakiplerinin geriside kalan firma, anavatanı Amerika’da iPhone’a çok ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu