Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Pokemon Legends: Arceus İnceleme – Pokemon’un Atası Geri Döndü!

Nintendo Switch’in yeni gözdesi Pokemon Legends: Arceus inceleme konuğumuz oluyor. Açık dünya Pokemon oyunu hayali artık gerçek oldu.

Ana seri Pokemon oyunları, 90’ların ortalarında piyasaya sürüldüğünde dünyayı kasıp kavurmuştu. Her yeni ana seri Pokemon oyunlarında, Pokemon eğitmenleri başlangıç Pokemon’larını seçer ve doğrusal bir şekilde bir kasabadan diğerine gider, Pokemon’dan bir takım oluşturur, bölgesel eşdeğerlerini yener ve sonuçta Pokemon Lig Şampiyonu haline gelirdi. Kesinlikle bu kazanmak için şahane bir formül oldu. Ayrıca yıllardır devam eden bu oyun tasarımı Pokemon serisinin tüm video oyun tarihinin en popülerlerinden biri olmasına yardımcı oldu. Ancak değişim şimdi başlıyor. Açık dünya Pokemon oyunu olan Pokemon Legends: Arceus ezber bozmaya geliyor. Pokemon hayranlarını heyecanlandıran Pokemon Legends: Arceus’un incelemesine geçmeden önce oyunu inceleme için gönderen Gizala’ya teşekkürlerimizi sunarız.

Pokemon Legends: Arceus İnceleme

Nintendo, Pokemon Legends: Arceus’u ilk duyurduğunda, oyunun The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile aynı kulvarda açık bir dünya oyunu olacağı yoğun bir şekilde ima edildi. Daha sonra Pokemon Legends: Arceus’un gerçek bir açık dünya oyunu olmadığı, bunun yerine oyuncuların onlara erişdiklerini varsayarak keşfetmekte özgür oldukları geniş, parçalı alanlara sahip olduğu açıklığa kavuşturuldu. Pokemon Legends: Arceus, Jubilife Village hub alanında başlıyor ve oyuncular ardından bir haritadan hangi alanı keşfetmek istediklerini seçebiliyor.

Önceki Pokemon oyunları genellikle oyuncuların düz bir çizgide hareket etmesine, bir kasabaya girmesine, hikayeyi ilerletmesine ve bir sonrakine geçmesine sahipti. Pokemon Legends: Arceus, oyuncuların vahşi alanlarında gevşek koşmasına izin veriyor. Ayrıca Pokemon eğitmenlerine karşı savaşlar bu oyunda nispeten daha az diyebiliriz. Bunun yerine bu alanlardaki ana amaç, Pokemon Legends: Arceus Pokedex için Pokemon’u yakalayarak ve diğer görevleri tamamlamak.

Pokemon Legends: Arceus’taki nihai hedef, diğer Pokemon oyunlarında olduğu gibi Pokedex’i tamamlamaktır. Ancak Pokemon Legends: Arceus’un farklı olduğu yer, oyuncuların sıfırdan başlıyor olması.

Pokedex’te belirtilen hedefleri tamamlayarak, belirli bir Pokemon X sayısını kaç kez yakalamak veya Pokemon’un savaşta belirli bir hareket kullandığını görmek gibi her Pokemon’un alışkanlıklarını ve davranışlarını incelemeleri gerekiyor. Bu, oyuncuları Pokemon GO veya Let’s Go oyunlarından farklı olarak aynı Pokemon’ların çoğunu yakalamaya teşvik ediyor.

Gotta Catch ’Em All!

Pokemon yakalamak Pokemon Legends: Arceus’taki ana aktivite diyebiliriz. Sıra tabanlı savaşlarda her zaman Pokemon ile savaşmak ve bir menüden bir Poke topu atmayı seçmek yerine, oyuncular fiziksel olarak bir Pokemon’a yürümek ve Poke topunu manuel olarak onlara atmak zorundalar. Oyuncular avantaj elde etmek için Pokemon’a gizlice yaklaşabilirler ve onları yakalamaya çalışmadan önce savaşta bir Pokemon’u zayıflatma seçeneği hala var. Pokemon Legends: Arceus, Pokemon yakalama konusunda oyunculara her zamankinden daha fazla özgürlük veriyor. Pokemon hayranları, Pokemon ile gerçek zamanlı olarak etkileşime girebilecekleri böyle bir oyunu bekliyordu ve kesinlikle uzun zamandır Pokemon hayranlarının zevk alacağı bir şey diyebiliriz.

Oyun, Pokemon’u bulmayı ve yakalamayı temel oyun mekaniği yapar ve mümkün olduğunca eğlenceli olmasını sağlıyor. Pokemon Legends: Arceus’un birden fazla nesilden yüzlerce canlıya yer verdiği oyunda onlarca saat bile yeni bir Pokemon bulmak her zaman heyecan verici. Oyunda yer alan ve esas olarak eski Pokemonlar için yeni evrimlerden oluşan yepyeni bir Pokemon’lar bile var.

Oyuncular kendilerini saatlerce Hisui bölgesini keşfetmek, yeni Pokemonlar toplamak ve takımlarını daha zorlu savaşlar için eğitmek için bu Pokemon’ları kullanırken bulacak.

Pokemon Legends: Arceus, oyuncuların dünyayı keşfetme ve Pokemon’u yakalama şeklini tamamen değiştiriyor. Ancak savaş mekaniği hayranların hemen aşina olmasını sağlıyor. Pokemon Legends: Arceus, önceki oyunlar gibi sıra tabanlı bir savaş sistemine sahip .Ancak bazı şeyleri sarsmak için atılan bazı ilginç hileler var. 

Bu oyunda serinin diğer oyunundan farklı olarak oyuncular yenilerine yer açmak için Pokemon’larının hiçbir hareketinden vazgeçmek zorunda kalmıyor. Bu da oyunculara duruma uygun her Pokemon için farklı yapılar oluşturma özgürlüğü veriyor. Temel oyun döngüsü bağımlılık yapıyor ve görevler oyuncuların hepsini tamamlamak zorunda hissedecekleri kadar eğlenceli yapıda hazırlanmış. Ancak Pokemon Legends: Arceus fantastik bir oyunun kendisi olsa da, kesinlikle gerçekten muhteşem bir şey için zemin hazırlıyor gibi görünüyor.

Artısı eksisi ile şahane!

Pokemon Legends: Arceus birkaç önemli alanda eksik. Birincisi, her keşif alanı, tarlalarda dolaşan Pokemonların ötesinde görülecek çok az şey olan çorak bir çorak arazi gibi görünüyor. Biraz daha çeşitlilik olabilirdi.

İkincisi, oyunun grafikleri zaman zaman kötüleşiyor. Pokemonların kendileri harika görünse de, yaşadıkları dünya çamurlu, ayrıntılı olarak eksik ve göze çarpan dokular çok nadir de olsa göze batabiliyor. Ancak Pokemon sevdalıları için bu sorun değil. Sonuçta bizler piksel piksel GameBoy’da Pokemon oynamış insanlarız. Oyunu genel olarak değerlendirecek olursak, Pokemon’ların atası olan Arceus’un adını taşıyan oyun serinin fanlarını kendine çekmekten öte yeni oyuncuları bile kolayca etkileyebilecek bir yapım olmuş.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu