Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiYapay Zeka

Microsoft Rekor Satın Alım Gerçekleştirdi!


Yazılım devi Microsoft, yapay zeka konusunda uzmanlaşan Nuance firmasını rekor fiyata satın aldığını duyurdu. Bu fiyat dudak uçuklatır.

Microsoft, Nuance firmasını satın almak için yapılan 19,7 milyar dolarlık anlaşmanın geçen yıl Nisan ayında duyurulmasının ardından bugün satın alımını tamamladığını açıkladı. Microsoft, “Bu, güçlü, dikey olarak optimize edilmiş yapay zeka ile aşılanmış güvenlik odaklı, bulut tabanlı çözümlerimizle sektörlerdeki kuruluşların iş hedeflerini hızlandırmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu satın alım sonrası müşteriler gelişmiş tüketici, hasta, klinisyen ve çalışan deneyimlerinden ve sonuçta üretkenliği ve finansal performansı artıracak. Daha önce duyuruldukları gibi Mark Benjamin, Nuance CEO’su olarak kalacak ve Microsoft Cloud + AI grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Scott Guthrie’ye rapor verecek.

Aynı yorumu yapan Microsoft Cloud + AI Group İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Scott Guthrie; “Bu önemli ve stratejik satın alma işleminin tamamlanması, Nuance’ın sınıfının en iyisi konuşma yapay zekası ve ortam zekası ile Microsoft’un güvenli ve güvenilir endüstri bulut tekliflerini bir araya getiriyor. Bu güçlü kombinasyon, sağlayıcıların daha uygun fiyatlı, etkili ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunmasına ve her sektördeki kuruluşların daha kişiselleştirilmiş ve anlamlı müşteri deneyimleri oluşturmasına yardımcı olacaktır. Nuance ekibini Microsoft ailemize kabul etmekten daha fazla memnun olamazdım.” ifadelerini kullandı.

Microsoft

Yapay zeka konusunda önümüzdeki dönemde çığır açması beklenen Microsoft’un, bu alanda geliştireceği yeni ürün ve teknolojiler merak ediliyor. Yapay zeka üzerine yoğunlaşan yazılım devi bu satın alım ile birlikte rakiplerine büyük bir üstünlük kuracak.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu