Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 16 İlk Kez Sızdırıldı

iPhone 16 prototip görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Bu görüntüleri Apple'ın dikey kamera tasarımına yeniden döneceğini gösteriyor.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 16 serisine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar iPhone 16’nın çekim butonunun DSLR benzeri işlevsellik sunabileceğini öğrendik. Yine işlemci ve kamera hakkında bazı detaylar sızdırıldı. Şimdi ortaya çıkan bir prototip, çok daha önemli bir değişikliğin yolda olduğunu gösteriyor. Buna göre iPhone 16, beş yıl önce iPhone 11 Pro ile başlayan bir dönemin sonuna işaret eden tamamen yeniden dizayn edilmiş bir tasarımdan etkilenecek.

iPhone 16 Serisi Yeni Tasarıma Hazırlanıyor

iPhone’ların tasarımı şüphesiz Apple‘ın en çok eleştirilen yönlerinden biri. Şirket genellikle önemli değişikliklerden kaçınıyor ve birkaç yıl boyunca benzer bir tasarım diline sadık kalıyor, bu da önemli performans iyileştirmelerine rağmen tüketicilerin “aynı telefon” gibi yorumlarına yol açıyor. Son gelen bilgiler, Apple’ın bu yıl iPhone 16 ile benzer tepkiler alabileceğini ve tasarım açısından hayal kırıklığı yaratabileceğini öne sürüyor. Ancak gelecek modellerin arka kameralar için yeni bir tasarıma sahip olacağı ve arkadaki iki çapraz lensin yerini iki dikey kamera lensinin alacağı anlaşılıyor.

 

iPhone 16’nın prototipine ait olduğu iddia edilen bir görsel Twitter’da paylaşıldı. Yaygın kanaatin aksine iPhone 16 prototipi için büyük tasarım değişiklikleri bekleniyor.

Ancak en önemli değişiklik şüphesiz iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde yaşanacak. Apple, bu yıl sağ üst köşede yer alan çapraz hizalanmış kamera tasarımından vazgeçecek. Bunun yerine iPhone X ve iPhone 11’den aşina olduğumuz kamera düzenine geri dönülecek. Bu, birçok kullanıcı için pek değişmeyecek olsa da tasarım konusunda yüksek beklentilere sahip olanları hayal kırıklığına uğratacak. Ancak her yıl piyasaya sürülen, ön tarafı tamamen ekranla kaplı bir telefonda ciddi bir tasarım değişikliği yapmanın çok da mümkün olmadığını kabul etmek gerekiyor.

Pro Max modeller ise kamera açısından benzer bir görünüme sahip olacak. Ancak yeni düğme düzeni sayesinde tasarım açısından da yenilenecekler. Kapasitif dokunmatik düğmelerin düzleşerek veya kasaya hafifçe gömülerek bir dönüşüm geçirmesi bekleniyor.

16 Pro’nun bir başka ilgi çekici özelliği de periskop kameranın yer alması olacak. iPhone 15 Pro’nun EVT1 modeli, boyut olarak ana kameranın CMOS’uyla karşılaştırılabilir ancak Pro Max’ten daha küçük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu