Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max Böyle Görünse Alır mıydınız?

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinin nasıl bir tasarıma sahip olacakları netleşiyor. Kesin olan bir şey var ki, çentiğe veda ediyoruz.

Son yıllarda Apple’ın başta iPhone olmak üzere birçok üründe gizliliği pek de umursamadığını biliyoruz. Eylül ayında tanıtılacak iPhone’ların nasıl bir görünüme sahip olacakları en geç mart / nisan döneminde netlik kazanıyor. Benzer bir süreç şimdi iPhone 14 serisinde yaşanıyor. iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinin çizimlerinin ortaya çıkmasıyla telefonların nihai tasarımlarının netleştiği iddia edildi.

Her iki telefon beklendiği gibi çentikten yoksun olacak. Çentiği ortadan kaldıran Apple, ön kamera ve FaceID için iki adadan oluşan bir yapıya geçiyor. Birinci ön kamera için ve bunu zaten standart Android telefonlarda her zaman görüyoruz. Bunun yanında daha oval bir yapıda bir başka ada bulunuyor. Bunda ise gelişmiş yüz tanıma sistemi için sensör çözümleri bulunuyor.

Çentiğin iPhone’lardan kaldırılıyor olması yıllar sonra iPhone kullanıcıları için büyük bir değişim olarak gösterilebilir. Fakat ortalıkta gezen bir iddiaya göre çentik sadece Pro modellerde olmayacak. iPhone 14 serisinin diğer modellerinde çentik kullanımı sürecek. Hem çentiğin devam edecek olması hem de bu modellerde Bionic A15 işlemcinin yer alacağı iddiası, Apple’ın Pro modellere daha fazla odaklanmak istediğinin göstergesi.

Yine yakın zamanlı bir rapora göre iPhone 14 serisinde ekran boyutları şu şekilde olacak:

  • iPhone 14: 6.06 inç OLED, A15 Bionic, 6GB RAM
  • iPhone 14 Max: 6.68 inç OLED, A15 Bionic, 6GB RAM
  • iPhone 14 Pro: 6.06 inç OLED LTPO, A16 Bionic, 6GB RAM
  • iPhone 14 Pro Max: 6.68 OLED LTPO, A16 Bionic, 6GB RAM

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu