GenelGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMicrosoftMobiroller

Bir Devrin Sonu! Internet Explorer Resmen Emekli Edildi

Ve 27 yıl sonra bir devrin kapandığına şahit oluyoruz. Microsoft yayınladığı bilgi notu ile Internet Explorer tarayıcısının resmi olarak emekli olduğunu açıkladı.

Microsoft, 1995 yılında Windows 95 işletim sistemiyle birlikte çıkış yapan Internet Explorer tarayıcısını resmi olarak kullanımdan kaldırıyor. Bu gelişme zaten bekleniyordu. 1990’larda ve 2000’lerin başında evde, okulda veya işte düzenli olarak bilgisayar kullanan kişiler yine de nostaljik hislere kapılmadı değil.

Internet Explorer Bilgisayarlardan Kaldırılıyor

Hatırlamak gerekirse, tarayıcı (kısaca IE) desteği 17 Ağustos 2021’de Microsoft 365’ten kaldırıldı. Microsoft Teams desteği ise 30 Kasım 2020 itibariyle sonlandırıldı. Microsoft’tan cephesinden yayınlanan bir gönderiye göre IE tarayıcısının yerini Microsoft Edge kademeli olarak almaya başlayacak. Microsoft bunun için bir yönlendirme aracı oluşturmuş durumda.

Yönlendirme işlemi sırasında Internet Explorer’dan gelen yer imleri, şifreler ve sık kullanılanlar gibi veriler Edge‘e aktarılacak. Microsoft’un tarayıcıya yerleştirdiği Edge’in özel moduna hızlı erişim sağlamak için bir araç çubuğu seçeneği sağlanacak.

Birçok eski web sitesi hala yalnızca IE moduna erişilebilen ActiveX denetimlerini kullanıyor. Internet Explorer, Home, Pro, Enterprise, Education ve IoT dahil olmak üzere Windows 10’un şu anda desteklenen tüm sürümlerinden aşamalı olarak kaldırılıyor.

Ek olarak, sorunsuz ve veri kaybı yaşanmadan bir çıkış sağlamak için IE iki aşamalı olarak kaldırılacak. 15 Haziran 2022’den sonra cihazlar, ilk aşama kademeli olarak Internet Explorer’dan Microsoft Edge‘e yönlendirilecektir. Windows Update aşaması, emekliliğin ikinci aşamasıdır. Yeniden yönlendirme aşaması tamamlandıktan sonra, gelecekteki bir Windows Güncellemesi aracılığıyla IE tüm Windows platformlarında kalıcı olarak devre dışı bırakılacak.

Android Telefonlar Risk Altında! Microsoft Uyarıyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu