Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia 5 Mark 4 Özellikleri ile Karşımızda

Sony’nin yeni amiral gemisi telefonu Sony Xperia 5 Mark 4 hakkında heyecanlandıran bilgiler ortaya çıktı. Bu telefon tam bir canavar olacak.

Snapdragon 8 Gen 1’li telefon yağmuru tam gaz devam ediyor. Weibo’daki bir gönderi, Sony Xperia 5 Mark 4 telefonun teknik özelliklerini ortaya koydu. Bu model Xperia Compact telefonun günümüzdeki muadili olarak düşünebileceğiniz küçük boyutlu premium bir model olacak.

Sony Xperia 5 Mark 4’ün 6.1 inç Gorilla Glass Victus ekrana sahip olduğu söyleniyor. En son 4nm işlem düğümü kullanılarak TSMC tarafından üretilecek olan yeni Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga seti etrafında inşa edilecek. Aynı zamanda Snapdragon 8 Gen 1, Samsung Foundry tarafından 4 nm standartlarında üretiliyor. Ancak bu modelde TSMC’nin ürettiği kullanılacak.

Kaynağa göre kamera seti, Sony’nin Xperia 5 Mark 3 modeliyle tamamen aynı olacak. Ana kamera 12 megapiksel kamera sensörü (Sony IMX557) ile donatılacak, ultra geniş kamera 12 megapiksel IMX363 sensör alacak ve telefoto kamera Sony IMX663 sensör alacak.

Rapor, Xperia 5 Mark 4’ün önceki modelden biraz daha büyük bir pile sahip olacağını söylüyor. Snapdragon 8 Gen 1 Plus, yılın ikinci yarısında piyasaya sürüleceğinden, telefonun bu süreçten sonra gelmesi bekleniyor.

Sony Xperia 5 Mark 4

Bununla birlikte, Qualcomm‘un çipin üretimini hızlandırmak istediği bildiriliyor. Bu nedenle Xperia 5 Mark 4 daha erken piyasaya sürülebilir. Bu canavarın selefi geçen yılın Nisan ayında duyuruldu ve Ekim ayında piyasaya sürüldü. Aynı durum bakalım yeni model için de geçerli olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu