Güncel Teknoloji Haberleri

UBER Türkiye Tartışması Avrupa Birliği Kararı ile Daha da Alevlenecek!


2011 yılında kurulan UBER, bir süredir hem Türkiye hem de dünya genelinde tartışılıyor. Zira taksiciler “biz vergi verirken UBER şoförleri vergi vermiyor” diyorlar. Bu noktada yerden göğe kadar haklılar ve UBER ciddi anlamda işini kanunlara göre yapanları tehdit ediyor. Ülkemizde Taksiciler Odası yaptığı bir etkilikle bu duruma ciddi anlamda tepki koydu ve Avrupa’da da bu ses çığ gibi yükseldi. UBER yasalara aykırı bir sistem değil ama korsan taksiciliğin de farklı bir versiyonu ya da daha doğrusu masumlaştırılmış, teknolojikleştirilmiş bir hali olarak görülüyor. UBER Türkiye pazarında ve Avrupa pazarında tartışılırken Avrupa Birliği Mahkemesi UBER için işin seyrini değiştirecek bir karara imza attı.

UBER Türkiye Pazarında Vergi Ödemek Zorunda mı Kalacak?

Avrupa Birliği Mahkemesi UBER’in dijital bir program olmadığını ve bir seyehat / taşıma şirketi olarak görülmesi gerektiğine ilişkin bir karar verdi. Bu da UBER‘in artık resmi olarak vergi ödemesi anlamına geliyor. Ülkemizde de UBER mahkemelik oldu ve Türkiye’deki yüce mahkemelerin de Avrupa Birliği Mahkemesi’nin verdiği kararı “emsal” olarak göreceğini ve aynı kararı vereceğini düşünüyoruz.

UBER bundan sonra büyük bir değişim yaşayacaktır diye düşünüyoruz. Özellikle birçok kullanıcının vergi vermek istemeyeceğini düşünüyoruz. Zira vergi ödenebilmesi için aldığınız paranın yasal olarak devlete gösterilmesi yani fatura kesilmesi gerekiyor. Bu da birçok kişi için oldukça zor bir durum oluşturacak ve hem UBER’in hem de UBER kullanıcılarının vergi ödemesi ortaya çıkacak ki bu Taksiciler için oldukça sevindirici bir haber olacaktır diye düşünüyoruz. Bakalım önümüzdeki dönem bize neler gösterecek?

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu