Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeXiaomi

Xiaomi HyperOS Çin Dışına Çıkıyor, Açıklama Geldi

Xiaomi HyperOS kullanıcı arayüzü ilk olarak Çin'de kullanıma sunulacak. Küresel çaptaki kullanıcılar yeni sürüm için çok beklemeyecek.

Xiaomi’nin başkanı Lei Jun bugün HyperOS kullanıcı arayüzünü doğrulayarak marka için büyük bir değişimin işaret fişeğini yaktı. Gün içerisinde mobil dünyasının en çok konuşulan konularından biri olan HyperOS, 27 Ekim tarihli Xiaomi etkinliğinde tanıtılacak.

Xiaomi’nin sır gibi sakladığı yeni arayüz versiyonu ilk olarak Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro modellerinde yer alacak. Xiaomi 14 modelleri ilk etapta bir süre sadece Çin’de satışa sunulacak. Peki HyperOS ne zaman Çin dışına çıkacak? Konuya ilişkin açıklama kıdemli bir Xiaomi yöneticisinden geldi.

Xiaomi Global Başkan Yardımcısı Alvin Tse ilgili açıklamaya X hesabından yaptı. Kıdemli yönetici, Xiaomi’nin mevcut özel Android arayüzü olan MIUI’yi yavaş yavaş HyperOS ile değiştireceğini paylaştı.

Alvin, yorum bölümünde HyperOS’un 2024 yılı boyunca küresel telefonlarda kullanıma sunulacağını da doğruladı. HyperOS hakkında daha fazla bilgi, Xiaomi’nin 27 Ekim tarihli etkinliğinde göreceğiz. Yine bu tarihe kadar markanın yeni arayüz sürümü hakkında bilgilendirmeler yapmasını bekliyoruz.

Xiaomi HyperOS ne sunacak?

Şu ana kadar bildiklerimize göre Xiaomi, mobil yazılımının hızı ve farklı platformların kusursuzluğu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyor.

Bu nedenle HyperOS, Huawei HarmonyOS’a biraz benzeyen, hepsi bir arada bir yazılım yaklaşımı olacak. Bu, HyperOS’un yalnızca akıllı telefonlarda çalışmayacağı, aynı zamanda tüm IoT cihazlarını da destekleyeceği anlamına geliyor.

Huawei’den farklı olarak Xiaomi, HyperOS’un Vela yazılım sistemiyle birlikte Android’i temel olarak kullanacağını açıkça duyurdu. Hemen belirtelim Xiaomi Vela, yerleşik NuttX açık kaynaklı işletim sistemini temel alan bir IoT yazılım platformudur.

Xiaomi HyperOS Güncellemesi Alacak Tüm Modeller

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu