AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD Yeni EPYC İşlemcileri ile Devrim Yaratacak

AMD EPYC işlemcilerin şirketler için nasıl önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Olağanüstü performans sunan bu serideki işlemciler, yapay zeka, ileri düzey tasarlama ve birçok kurumsal düzeydeki faaliyetlerde görev alıyor. Bu serideki işlemcilerini geliştirmeye devam eden AMD, bu defa EPYC serisine ait yol haritası ile gündeme çıktı. Yaklaşan işlemciler birçok yenilik getirecek. Gelin gelecekteki EPYC işlemcilere göz atalım.

AMD EPYC Ailesi Genişlemeye Devam Edecek

AMD kısa süre önce, 3D V-Cache ile Zen 3 çekirdek mimarisine dayanan son SP3 soketli EPYC 7003X ‘Milan-X’ işlemcisini piyasaya sürmüştü. Ancak AMD bu işlemci ile sınırlı kalmayacak. Gündeme aktarılan yol haritalarına baktığımızda EPYC Zen 5 Turin ve EPYC Zen 4 Genoa işlemcilerin mevcut SP5 ve yeni SP6 soket desteği ile geleceğini görüyoruz.

AMD EPYC

Henüz piyasada yer almayan SP6 soketi bellek açısından çok büyük geliştirmeler sağlayacak. SP5 soketler ise EPYC işlemcilerini gücünü artırmaya devam edecek. SP5 soketlere göz attığımızda bu sokete uygun olarak gelecek çiplerin 96 çekirdekten oluşan Zen 4 mimarili işlemcilerin olduğunu anlıyoruz. Diğer SP5 desteği ise Zen4c isimli, Genoa ve Bergamo mimarisine dayalı ve 128 çekirdek ve 256 adet iş parçacığı destekleyen işlemciler olacak.

Son olarak ise karşımıza SP6 soketli Genoa-X işlemciler çıkıyor. Bu işlemcilerin aynı Milan-X gibi 3D V-Cache önbellek teknolojisine sahip olacağı aktarıldı. Bu işlemcilerin 2023 yılında AMD tarafından tanıtılacağı da bildirildi. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

AMD Ryzen 7000 Serisindeki Yeni Bir İşlemci Gündemi Salladı

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu