Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Fortnite iPhone, iPad ve Mac’e veda etti!

Fortnite iPhone ve Mac platformlarına son güncellemesi ile veda ettiğini açıkladı. Fortnite yüklü iPhone’lar değerini kaybetti.

Epic ile Apple arasında geçtiğimiz hafta başlayan gerginlik bugün arşa çıktı diyebiliriz. Epic, önceden kabul ettiği App Store kurallarını ihlal etmiş ve popüler oyunu Fortnite, mazağadan şutlanmıştı. Bugün ise Fortnite iPhone, iPad ve Mac’e resmen veda etti. Fortnite 2. sezon 2. bölüm için yayınlanan güncelleme ile Apple kullanıcıları oyun dışı kaldı.

Güncelleme mağazadan yüklendiği için iPhone, iPad ve Mac sahipleri bu güncellemeyi yükleyemiyor. Online oyun olduğu için güncel sürüme sahip olunmadığından da oyuna giriş yapılamıyor.

Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasından sonra 2. el alışveriş sitelerinde Fortnite yüklü iPhone fiyatlarının fiyatları 20.000 TL’ye kadar çıkmıştı. Hiç sanmıyoruz ama bu fiyatlara sırf Fortnite yüklü diye iPhone alanlar, şu an oyuna giriş yapamıyor. Muhtemelen bu ilanlar da bugün yarın kaldırılır. Çünkü mantık olarak oyun yüklü olsa bile oynamak mümkün değil.

Fortnite iPhone

Mahkeme salonuna taşınan Apple ile Epic arasındaki gerginlik daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Çünkü Apple asla geri adım atmayacağını açıklamıştı. Hatta Apple bugün Epic’in Apple Geliştirici Hesabı‘nı da iptal etti. İki firma arasındaki gerginliğin arkasında siyasi nedenlerin olması çok yüksek.

Çünkü Epic her ne kadar Amerikalı bir firma olsa da hisselerinin yüzde 40’ı PUBG Mobile ile tanıdığınız Çinli Tencent firmasına ait…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu