Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 İçin Üzücü Haber Geldi! Beklentilerin Altında Kalabilir!

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 14 serisi için üzücü haber geldi. Apple A16 yonga seti beklentinin altında kalabilir.

Cupertinolu Apple, bu yıl tanıttığı iPhone 13 ailesinde 5nm üretim sürecine sahip Apple A15 yonga setini kullanmıştı. Önümüzdeki yıl iPhone 14 ailesinde 4nm üretim sürecine geçileceği söyleniyordu. Ancak bu söylentiler doğru çıkmayacak gibi görünüyor.

iPhone 14 serisi 5nm üretim sürecine sahip Apple A16 ile gelebilir

Tayvanlı yonga üreticisi TSMC’nin 3nm sürecinde yaşanan krizlerden dolayı biraz elini ağırdan aldığı söyleniyor. Bu yüzden Apple A16 yonga seti de maalesef ki 5mm üretim süreci ile üretilecek. Bu iPhone 12, 13 ve 14’ün işlemcilerinin aynı üretim süreci ile üretileceğini anlamına geliyor. Yani Apple 3 yıl üst üste aynı süreci kullanmış olacak.

Ancak Apple’ın yine de Apple A16 yonga seti ile rakiplerini dize getireceğini belirtelim. Özellikle GPU tarafında yapılacak olan atılımlar iPhone 14’ün yine en güçlü telefon olması bekleniyor. Güç tüketimi konusunda A15 ile büyük bir yol kateden Apple, yeni serisinde bunu taçlandırması bekleniyor. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan model şarjı adeta koklayacak diyebiliriz.

iPhone 14

Bilmeyenleriniz için Apple, geçen yıl şirketin gelirinin dörtte birini oluşturduğu için şu anda TSMC’nin VIP müşterisi. Anonim bir TSMC çalışanı, Apple’ın geçen yıl toplam sözleşme fiyatını artırmadan iPhone 12 için daha fazla Apple A14 Bionic yonga seti göndermesi için TSMC’ye baskı yaptığını söyledi.

TSMC’nin tesisinde 3nm üretim süreci kullanan çip üretimi, 2022’nin ikinci yarısında başlayacak. TSMC, 2023’ün ilk çeyreğinde gerçek gelir elde etmeye başlayacak. 3nm üretime sahip yongaları en erken 2023’te görmeye başlayacağız.iPhone 14

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu