Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMeizuMobirollerTeknoloji

Meizu 18 iPhone 12’ye Özeniyor! Yapma Bunu Gardaş!

Meizu’nun önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Meizu 18 hakkında üzücü haber geldi. Telefon adaptörsüz gelecek.

Meizu 17 serisinin halefleri birkaç gün içinde resmiyet kazanacak. Çinli üretici, bu süreçte Meizu 18 serisinin özelliklerini göstermeye başlamıştı. Bu telefonlar için bugün maalesef ki kötü haber geldi. Çin’de alınan 3C sertifikasına göre, kutuda şarj cihazı olmayacak. Meizu da bu iddianın ardından konuyla ilgili açıklama yaparak iddiayı doğruladı.

Meizu 18 ile çevreyi koruyorlarmış! Yalan!

Meizu da Apple gibi çevreyi koruyoruz biz palavrasının ardına saklanarak şarj adaptörlerini kutu içeriğinden çıkarıyor. Buradaki asıl amaç doğayı korumak falan değil. Şarj adaptörü kutu içeriğinden kaldırılığında telefonun kutusu küçülüyor.

Bu sayede lojistik tarafında firmaya büyük kolaylık sağlanıyor. Örneğin bir kolide 100 telefon yer alacakken, şarj adaptörünü çıkarıp kutu küçültülünce bu adet 150 adet ve üzerine çıkıyor. Yani çevreyi koruyoruz biz palavrasına lütfen inanmayın.

3 Mart tarihinde tanıtılacak olan yeni telefonlar özellikleri ile birbirinden ayrışacak. Ana modelde Snapdragon 870, Pro modelde ise Snapdragon 888 yonga seti bulunacak. Ana modelde FHD+ çözünürlüğünde ekran ve Pro modelde 2K çözünürlüğünde ekran kullanılacak.

Meizu 18

Kamera tarafına geçtiğimiz ise Pro model farkını ortaya koyacak. Pro’da 48MP + 48MP + 8MP + ToF matris modülü yer alacak. 40W hızlı şarj desteği ile gelecek olan bu modeller, tasarımı ve ince çerçevesiz ile modern bir görünüm sunacak.

Türkiye pazarına maalesef ki gelmeyecek olan Meizu 18’lerin fiyatları firma için büyük önem arz ediyor. Eğer fiyatlar 700 dolar bandını zorlarsa rakibi Xiaomi karşısında büyük bir hezimete uğrar. Bu yüzden fiyat bandı 500-600 dolar arasında olacak. Bakalım yıllar sonra geri dönüş yapacak olan Çinli firma umduğunu bulabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu