Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 Dünyanın En Hızlısı Olacak

Samsung’un Galaxy S22 ailesinde kullanacağı Exynos 2200 yonga seti hakkında yeni bilgiler geldi. En hızlı işlemci Exynos 2200 olacak.

Samsung, 2022’nin Ocak ayında tanıtacağı Galaxy S22 ailesinde devrimsel bir yonga setine yer verecek. Exynos 2200 olarak isimlendirilecek olan bu yonga seti hakkında bugün heyecanlandıran bilgiler geldi. Sızıntı devi Ice Universe, Galaxy S22’nin işlemcisinin dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olacağını müjdeledi.

Exynos 2200 grafik performansı ile rakipsiz olacak

Ice Universe‘e göre, Samsung’un yeni yonga setinin kod adı Pamir olacak ve 4nm üretim süreci kullanılarak üretilecek. Aynı zamanda, bu platformun bir parçası olan AMD grafik işlemcisinin kod adı da Voyager olarak belirlenecek.

AMD, Samsung’un yeni yonga setinin, PlayStation 5 ve Xbox Series X‘te ilk kez yer alan RDNA2 mimarisine dayalı bir GPU’ya sahip olacağını daha önce resmi olarak doğrulamıştı. AMD, en son teknolojileri geliştirmesine yardımcı olmak için GPU’larını Samsung’a lisansladı. Bu yonga setinde ışın izleme ve değişken kare hızı oluşturma gibi grafik özellikleri yer alacak.

Açıkçası Samsung, diğer akıllı telefon üreticilerine göre grafik performansı açısından rekabet avantajına sahip olabilir. Gelen bilgilere göre yeni yonga seti, CPU ve grafik performansı açısından Snapdragon 895’ten daha hızlı olacak. Ayrıca grafik testinde Exynos 2200’ün Apple A15’ten daha hızlı olacağı da iddia ediliyor.

Samsung Exynos 2200

Exynos 2200’ün önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek olan Galaxy S22 serisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, Google’ın bu yonga setini Pixel 6 ailesinde de kullanabileceği söyleniyor. Eğer bu söylenti doğru çıkarsa Samsung’un yeni işlemcisini Pixel 6 kullanmış olacak.

Oyun performansı konusunda rakiplerinin önüne geçecek olan Samsung, konsol kalitesinde grafik kavramını bir adım daha gerçeğe kavuşturmuş olacak. Güney Koreli firmanın AMD ile olan işbirliği sonrasında doğacak mobil oyunları merakla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu