Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Ekran Sorunu için Apple Açıklama Yaptı!

Apple, iPhone 14 Pro modellerinin ekranlarında yaşanan garip sorun hakkında açıklama yaptı. Sorun donanım kaynaklı değilmiş.

Teknoloji dünyasında iPhone 14 Pro ve Pro Max sahiplerinin telefonlarının ekranlarında gördükleri yatay çizgi sorunu gündeme bomba gibi düştü. Apple’ın tepe modellerinde ekran sorunu yaşanma olayı iPhone X’ten sonra hiç yaşanmamıştı. Bu sorunun 14 serisi ile patlak vermesi kullanıcıları korkuttu. Ancak neyse ki Apple cephesinden rahatlatan açıklama geldi.

Apple’ın resmi açıklamasına göre bu sorun donanım değil. Yani bunun sorunun kaynağı iOS işletim sisteminin tam kendisi.

Apple ile iletişime geçen bir kullanıcı “Telefonu Apple’a götürdüm, teşhis yaptılar ve iyi olduğunu söylediler. Teknisyen bana donanımla ilgili herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Nedeni yazılımda. Apple seri numarasını kullandı ve bunun bir donanım sorunu olmadığını doğruladı.” ifadelerini kullandı.

Apple Destek çalışanı ise şunları söyledi: “Bu sorunun farkındayız ve sürücülerle ilgili. Bu kesinlikle bir yazılım sorunudur ve yakında bir güncellemenin yayınlanması beklenmektedir.”

iPhone 14 Pro

Güncelleme yayınlanana kadar, aşağıdaki yöntemler bazı kullanıcılara yardımcı oluyor. Eğer ekranda yukarıdaki görseldeki gibi yeşil çizgi sorunu yaşıyorsanız bu adımları izlemenizde fayda var.

  • Her Zaman Açık Ekran işlevini devre dışı bırakma
  • Manuel ekran kilidi
  • Telefonu fabrika ayarlarına sıfırla
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu