Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Ice Universe: Samsung Galaxy S23 Satın Almayın

Samsung Galaxy S23 serisinin çıkışı öncesinde şirkete yakın bir kaynaktan ilginç bir açıklama geldi: Serinin baz modelini sayın almayın.

Samsung’a en yakın kaynaklardan biri olan Ice Universe şirket cephesinden gelişmeleri aktarmanın yanında yanlış politikalar noktasında yaptığı sert eleştirileriyle biliniyor. Kaynak son olarak Samsung Galaxy S23 modelinin satın alınmaması noktasında tavsiyede bulundu. Ice Universe’e göre Galaxy S23 modelinde buhar odası olmayacak ve bu nedenle Snapdragon 8 Gen 2 sağlıklı bir şekilde soğutulmayacak.

Daha önceki söküm işlemleri Samsung’un Galaxy S22 modelinde de soğutma için buhar odaları kullanmadığını gösterdi. Galaxy S22+ ve Ultra’da ise kullanıldı, fakat büyüklük noktasında rakiplerinin çok gerisindeydi.

Yine kaynağın aktardıklarına göre Samsung’un Galaxy S23’te soğutma sistemi kullanmayacak olmasının nedeni maliyetleri kısmak. Samsung gibi dünya devi bir markanın, ki pek çok donanımı kendisi üretmesine rağmen amiral gemisi modelinde performanstan ödün verecek olmasını anlayamıyoruz. Üstelik bunu maliyetleri kısmak adına yapacak.

Snapdragon 8 Gen 2 şu an gezegendeki en güçlü mobil işlemcilerden biri ve bunu başarmasında markaların kullandıkları soğutma sistemlerinin büyük etkisi var. iQOO 11 serisi, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’da büyük soğutma sistemlerine yer verildiğini belirtelim.

Öte yandan Samsung, S23 serisinin diğer üyelerinde işlemciyi soğutmak için buhar odaları kullanacak. Fakat serinin öndeki modellerinde olduğu gibi boyutlar yine sınırlı olacak. Üstelik Galaxy S23 Ultra’da Snapdragon 8 Gen 2’nin hız aşırtılmış versiyonu yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu