Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerNVIDIATeknoloji

NVIDIA ve Intel Büyük İş Birliğine Giriyor! Rekabete Ara Verildi

Çip devleri NVIDIA ve Intel, bu defa rekabete değil iş birliğine giriyor. İki şirket hünerlerini sergileyecek. İşte detaylar.

NVIDIA ve Intel ikilisini çoğunlukla son zamanlarda ortaya çıkan GPU rekabeti ile birlikte giriyoruz. Ancak son gelişmeler bu sefer işleri değiştiriyor. Aktarılan bilgilere göre çip ikilisi, yonga dökümünde iş birliğine girecek. Gelin şaşırtıcı gelişmenin detaylarını inceleyelim.

NVIDIA ve Intel Yonga Dökümleri için Yakınlaşıyor

GPU sektörünün lideri NVIDIA, şu ana kadar grafik işlemcilerini üretirken genellikle TSMC ve Samsung’dan yardım alıyordu. Ancak son gelişmeler şirketin seçeneklerine sürpriz bir ismi eklediğini ortaya koydu.

NVIDIA’nın başı Jensen Huang, bir etkinlik başındaki yaptığı açıklamada, grafik yongalarının üretim sürecindeki döküm aşamasında Intel’den destek alacağını belirtti. Böylece NVIDIA’nın yonga dökümünü yaptıracağı şirket sayısı üçe çıktı.

NVIDIA ve Intel

Yeşil grafik devinin resmi açıklamasına ek olarak Intel’in CEO’su Pat Gelsinger, şirketin grafik devi NVIDIA ile görüşme halinde olduğunu doğruladı. Bu gelişme ile birlikte Intel ve NVIDIA’nın hisselerinde yoğun bir artış yaşandı.

Ancak bu iş birliğinin hemen başlamayacağı biliniyor. Çünkü her şirketin kendine özgü bir yonga döküm tekniği oluyor. Bu yüzden Intel, NVIDIA’nın grafik işlemci yongalarına özel ve yeni döküm süreçleri üretecek.

Geçtiğimiz bu yoğun çip krizi döneminde iki rakip şirketin yonga üretimleri için rekabeti bir kenara bırakıp birbirlerinden destek alması ve teknoloji alışverişinde bulunması, sektörün büyümesine yardımcı olacaktır. Yeni teknoloji gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu