AndroidFacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

Ne 8, ne 28! WhatsApp görüntülü görüşme çığır açıyor!


Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Facebook messenger ile 50 kişiye kadar görüntülü görüşme desteği sunacak!

Koronavirüs pandemisi ile yeniden şekillenen hayatımız, sevdiklerimizden uzak bir hal aldı. Bu durum da Zoom, Skype, Hangouts gibi görüntülü görüşme uygulamalarının aniden her telefonda kendine yer bulması ile sonuçlandı. Bu durumu kendi lehine çevirmek isteyen dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da, daha öncesinde sadece 4 kişi ile sınırlandırdığı görüntülü görüşme hizmetini, Nisan ayında yayınladığı güncelleme ile 8 kişiye çıkarmıştı; ancak ABD merkezli şirket bununla yetinmek istemiyor. Facebook bünyesi altında hizmet veren ve Mark‘ın çılgın fikirleri ile (Uygulama içi reklam gibi) sık sık gündeme gelen WhatsApp, bu kez de Messenger uygulamasından destek alarak 50 kişilik görüntülü görüşme odaları kurabilmemize olanak sağlayacak.

50 Kişi ile Aynı Anda Görüntülü Konuşabileceğiz

Henüz beta aşamasında olan güncelleme ile birlikte Messenger Rooms adı verilen sistemi hem akıllı telefonlarımızda, hemde bilgisayarlarımızda kullanabileceğiz. Tıpkı Skype ve Zoom gibi uygulamalarda gördüğümüz sistem gibi, WhatsApp ve Messenger’ın karşımıza çıkaracağı bu özel odalar, sizin kontrolünüzde olacak ve dilerseniz oluşturduğunuz linkleri sevdikleriniz ile paylaşarak toplamda 50 kişilik bir oda kurabileceksiniz. Bu da evde kalan birçok insanımızın hasret gidermesine, HomeOffice çalışan şirketlerin ise ekip görüşmeleri yapabilmesine olanak sağlayacak.

WhatsApp Görüntülü görüşme odaları

Buraya kadar her şey oldukça güzel gözükse de; Messenger‘ın WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme sistemini kullanmadığını belirtelim. Yani WhatsApp ile bu görüşmeleri yapsanız bile, WhatsApp’ın en önemli özelliklerinden birini bu sistemde kullanamayacaksınız. Aynı zamanda yeni 50 kişilik odaları kullanabilmek için herhangi bir Facebook hesabına da ihtiyaç duymayacaksınız.

WhatsApp Görüntülü görüşme odaları

iOS işletim sistemli cihazlarda tıpkı Android’de olduğu gibi ekranın üst sağ köşesine üç nokta (veya ok ikonu) eklenerek basit bir menü oluşturulacak. Bu menü sayesinde “Oda oluştur” butonu göz önünde bulunmayacak ve erişimi kolay olacak. Android cihazlarda ise zaten var olan üç nokta butonu bu işi görecek. Şuan için geliştirme aşamasında bulunan bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı bilinmese de, yapılan iddialar bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu