Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 898 Hız Canavarı Olacak

Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 898 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bu yonga hız canavarı olacak.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde Snapdragon 888’in halefi olan Snapdragon 888 Plus ile karşımıza çıkmıştı. Plus sürümde işlemci frekansını 3.0 GHz’ye çıkaran Qualcomm asıl bombayı yıl sonu tanıtacağı Snapdragon 898 ile patlatacaktı. Bugün ise yeni amiral gemisi yonga seti hakkında ilk bilgiler geldi.

Snapdragon 898’in özellikleri belli olmaya başladı

Çinli bir kaynak olan Digital Chat Station, SD 898 adı altında piyasaya sürülecek olan bir sonraki amiral gemisi yonga setinin Qualcomm Snapdragon SM8450’nin Samsung’un 4nm işlemi kullanılarak üretileceğini ve bunun da yüzde 20 performans artışına yol açacağını ortaya çıkardı

Daha önce Qualcomm SD 898’in üç kümeli bir mimariye sahip olacağı bildirilmişti. Bu yonga seti Cortex-X2 tabanlı bir süper çekirdek, büyük Cortex-A710 tabanlı çekirdekler ve küçük Cortex-A510 tabanlı çekirdekten oluşacak. Tüm bu yeni gelişmeler 64-bit ARM v9 Pure sisteminde çalışacak.

Cortex-X2, Cortex-X1’e göre yaklaşık yüzde 16’lık bir performans artışı sunacak. Ancak platformun gerçek performansını öğrenmek için test sonuçlarını beklememiz gerekiyor.

Snapdragon 898

Xiaomi’nin bu Aralık ayında Qualcomm Zirvesi’nde resmi olarak tanıtılmasının ardından SD 898 mobil platformunda bir akıllı telefon piyasaya süren ilk şirket olması bekleniyor. Ayrıca 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen bir Snapdragon 898+ yonga seti de olacak. Kaynak, Qualcomm Snapdragon 898’in Samsung tarafından üretileceğini, SD 898+’ın ise TSMC tarafından üretileceğini belirtiyor.

Qualcomm her ne kadar yüksek performans sunarsa sunsun, Samsung’un AMD ile olan işbirliği ile Exynos 2200 yonga setinde görülmemiş bir GPU performans artışı yaşanacak. Qualcomm’un bu yıl Exynos yongalar ile baş etmesi biraz zor görünüyor. Kaldı ki Eylül ayında iPhone 13’ün işlemcisi olan Apple A15 tanıtılacak. Bakalım önümüzdeki yıl yonga seti savaşlarında kazanan kim olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu