Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefon İşinde Zirveye Koşuyor

Analitik şirket Counterpoint Research’e göre, Samsung ve Apple’ın klübüne Xiaomi de katıldı. Xiaomi telefon işinde 500 milyon barajını aşmış durumda. 2021, kullanıcıların aktif olarak akıllı telefon satın aldığı şirket için çok başarılı bir yıl oldu. Xiaomi’nin başarılı küresel genişlemesi, 2022’nin ilk çeyreğinde ilk üç OEM’den biri haline geldiği Hindistan ve Avrupa’da özellikle dikkat çekiyor. Hindistan’da şirket, pazarın %23’ü ile pazar lideri ve Çin’de beşinci sırada yer alıyor.

Xiaomi’nin Çin’deki kullanıcı başına ortalama geliri (ARPU), diğer bölgesel pazarlardan çok daha yüksek ve premium akıllı telefonlar için ARPU, düşük kaliteli akıllı telefonlardan daha yüksek. Bu, şu anda talep zayıf görünse de, birinci sınıf akıllı telefon pazarının Çin segmentinin stratejik önemini kısmen açıklıyor.

Çinli premium akıllı telefon kullanıcılarından elde edilen ek karlar ve gelirler, Xiaomi’nin denizaşırı satış kanallarını daha fazla sübvanse etmesine, yeni ülkelere girmesine ve küresel pazarlama kampanyaları yürütmesine yardımcı olabilir. Xiaomi’ye göre, internet hizmet gelirinin %80’inden fazlası Çin’den ve ana katkı ise reklamcılıktan geliyor.

Teorik olarak, ürünler beklentileri karşılar veya aşarsa, Xiaomi’nin geniş kullanıcı tabanı şirketin markasını daha da geliştirebilir. Ayrıca Xiaomi’ye akıllı telefonlarındaki trafikten para kazanması için daha fazla fırsat verebilir ve şirketin IoT cihazları, kulaklıklar, akıllı saatler ve diğer cihazları etkin bir şekilde satmasına olanak sağlayabilir.

Xiaomi Telefon
Xiaomi Telefon

Xiaomi’nin bu büyüyüşü karşısında rakip firmaların nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyor. Apple, uygun fiyatlı dediği iPhone SE 3 ile hamle yapsa da satış rakamları Xiaomi’nin çok gerisinde yer alıyor. Bakalım Apple ve Samsung gibi dev isimler telefon pazarını Xiaomi’ye yakın süreçte tamamen kaptıracak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu