Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriQualcommTeknoloji

Snapdragon 8 Gen 4 Güç Verimliliği Tarafında Firmaları Yoracak

Qualcoom'un yakında duyuracağı en yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4, güç verimliliği anlamında markalara yük bindirecek.

Qualcoom, yakın tarihte en yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4’ü tanıtacak. Yonga setinin TSMC’nin 3 nm ‘N3E’ düğümünde üretileceği birden çok kez sızdırıldı. Ortaya çıkan son iddialar Qualcoom’un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin güç verimliliği noktasında zorlanacağını belirtiyor. Güç tüketimini kontrol etmekte zorlanan Qualcoom’un Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisini kullanan telefonların daha büyük pil kullanması gerektiği anlamına geliyor.

Snapdragon 8 Gen 4 Güç Verimliliği İçin Daha Büyük Pillere İhtiyaç Duyacak

Digital Chat Station’ın Weibo’daki bir gönderisi, 5.500 mAh pil kapasitesiyle test edilen üç amiral gemisinden yola çıktı. Oppo, Xiaomi ve Vivo markalarının en az 5.500 mAh bataryaya sahip modelleri şu an 8 Gen 4 ile test ediliyor. Qualcoom, yeni çıkartacağı yonga setinin rakipsiz tek çekirdek ve çok çekirdek performansına sahip olmasının istiyor. Bu güç artışı daha fazla enerji tüketimine sebep olacak ve firmalar bu işlemciyi kullanmak için daha büyük batarya paketleri kullanacak.

Ayrıca Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti, 2+6 çekirdek konfigürasyonu ile geleceği söyleniyor. 2 adet yüksek performans Phoenix çekirdeği ve 6 adet orta güçte çekirdek yer alacak. Dimensity 9300 gibi verimli çekirdeklere sahip olmayacağı iddia edilen Snapdragon 8 Gen 4, artan güç tüketimi ile baş etmekte zorlanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu