Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Beta 3 Yenilikler ile Geldi

Android 12’nin testleri tam gaz devam ediyor. Google şimdi de geliştiriciler için Android 12 Beta 3 güncellemesini yayınladı.

Google, yeni Android sürümü için yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Android 12 ile yeni bir yapılanma sürecine giren Google, yeni sürümün testlerine Pixel modellerinde geçtiğimiz ay başlamıştı. Bugün ise Android 12 Beta 3 sürümü geliştiriciler için OTA üzerinden indirime sunuldu. Yenilikler ile gelen bu güncelleme Android tutkunlarını fazlasıyla tatmin edecek gibi görünüyor.

Son Beta sürümü ile birlikte; ekran görüntülerini kayırma, cihazda arama yapma, yenilime hızını değiştirme, 4K çözünürlükte arayüze destek verme gibi yenilikler Pixel cihazlarına sunuluyor.

Android 12 Beta 3 ile gelen yenilikler

Ekran görüntülerini kaydırma özelliği aslında birçok Android telefonda yer alıyor. Ancak bu firmaların arayüzleri tarafından sunulan bir özellikti ve API olarak desteklenmiyordu. Google şimdi bunu API olarak destekleyerek özelliğin daha stabil bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Android 12 Beta 3

Google, temel olarak uygulamaların yapılandırılmış verileri dizine eklemesini ve yerleşik tam metin arama yetenekleriyle bunlar üzerinde arama yapmasını sağlayan bir cihaz içi arama motoru olan yeni bir AppSearch API‘sini tanıtmıştı. Bu API sayesinde telefonda arama yapmak daha da kolaylaşacak.

Pixel 4 ve sonraki Pixel telefonlar için otomatik döndürme özelliği, ekranın ne zaman döndürüleceğini daha doğru bir şekilde tanımak için ön kamerayla yüz algılamayı kullanacak. Otomatik döndürme kararını vermek için Özel Bilgi İşlem Çekirdeği kullandığından, görüntüler asla saklanmayacak veya cihaz dışına gönderilmeyecek.

Bu sayede güvenlik de sağlanmış olacak. Bununla birlikte, Android 12, yeni bir ML güdümlü hareket algılama algoritması ve animasyon ve yeniden çizimdeki optimizasyonlar sayesinde yüzde 25 daha düşük gecikme ile daha hızlı otomatik döndürmeye sahip olacak.

Android 12, geliştiricilerin oyun performanslarını daha iyi pil ömrü veya maksimum kare hızları için en yüksek performans gibi kullanıcı tarafından belirlenen profile göre özelleştirmelerine olanak tanıyan yeni Oyun Modu API‘lerine sahip. API ayrıca, oyun sırasında önemli yardımcı programlara erişilebilecek. Mobil oyunları artık indirirken de oynamaya başlayabileceksiniz.

Beta 3’teki diğer özellikler arasında, ön plan hizmetlerini başlatan CDM ile eşleştirilmiş uygulamalar için bir izinle birlikte, tam olarak yönetilen kurumsal cihazlarda kamera ve mikrofon geçişlerini yapılandırma yeteneği de yer alıyor. Google bu sayede güvenliği üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Bu güncelleme Android TV’lere yarayacak gibi görünüyor. Çünkü son Beta sürümü ile TV’lere bir çok yenilik ekleniyor. Bu yenilikler arasında;

  • Yeni Yenileme Hızı Değiştirme Ayarları ile kesintisiz ve sorunsuz yenileme hızı geçişi desteği.
  • Gelişmiş TV görüntüleme modları raporlamasıyla daha tutarlı çalışırken takma davranışı.
  • Cihazlar arasında tutarlı ve verimli oynatma için Android Framework’te medya işleme yükünü azaltan iyileştirmeler.
  • Farklı UI katmanlarının görsel olarak ayrılması için sistem UI öğelerinde arka plan bulanıklaştırma desteği.
  • Android TV işletim sistemini tam 4k çözünürlükte oluşturma desteği
  • Uygulamalar tarafından kullanıldığında yeni mikrofon ve kamera göstergeleri.
  • Uygulamalarda mikrofon ve kamera erişimi için küresel geçişler.
  • Uygulamanızın sertifikalı ve orijinal donanım üzerinde çalıştığından emin olmak için cihaz onayı yer alıyor.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu